The Legend of Zelda: Velkolepá fantasy sága dostane filmové zpracování

The Legend of Zelda: Velkolepá fantasy sága dostane filmové zpracování | Fandíme filmu
Nintendo
Adaptace slavné videoherní značky našla scenáristu a režiséra a může do výroby.

V létě se objevila zpráva, že se chystá celovečerní filmové zpracování videoherní série The Legend of Zelda. Tehdy ještě šlo o neurčité zákulisní drby, teď už má projekt daleko konkrétnější kontury.

Videoherní firma Nintendo připravuje ve spolupráci s filmovým studiem Sony celovečerní hranou adaptaci. Snímek bude uvedený v kinech. Datum premiéry zatím nebylo stanoveno. Projekt se údajně připravuje několik let a důležitou osobou během procesu byl podle informací serveru Deadline producent Avi Arad, který v minulosti pracoval především na sérii Spider-Man, ale už si vyzkoušel i videohry – produkoval Uncharted.

Scénář píše Derek Connolly, jenž v minulosti připravil Jurský svět, Jurský svět: Zánik říše nebo Konga: Ostrov lebek. Pokud jde o videohry, vyzkoušel si je spolu s Detektivem Pikachu a dosud nenatočeným Metal Gear Solid.

Jako režisér byl najatý Wes Ball. Wes natočil sérii Labyrint, aktuálně se připravuje k uvedení jeho Království Planeta opic. Režisér je známý pro dobrou práci s vizuálními efekty. Před tím, než se pustil do Planety opic, připravoval celovečerní adaptaci Myší hlídky, takže má zkušenosti s vytvářením rozsáhlých fantasy světů. A krátký film Ruin, který nastartoval Wesovu kariéru, zase viditelně byl inspirovaný videohrami. Už v roce 2010 Ball navíc napsal na Twitter, že zrežírovat Zeldu je jeho sen. Zjevně je tedy fanouškem a můžeme doufat, že udělá vše proto, aby předloze neudělal ostudu. Tenkrát před třinácti lety Ball psal, že by Zeldu zpracoval jako Avatara. To ale samozřejmě neznamená, že to tak bude?

Ball patří mezi producenty filmu, kde krom již zmiňovaného Arada najdeme třeba také Shigerua Miyamota, autora herní předlohy. Až budeme o projektu vědět cokoliv dalšího, dáme vám vědět.

Série The Legend of Zelda vychází na různých konzolích Nintenda už od roku 1986. Původně šlo o relativně jednoduché akční RPG, kde hráč procházel mapky a mečíkem likvidoval nepřátele. Postupně se herní mechanismy rozšiřovaly, grafici se daleko víc vyřádili na výtvarném zpracování, komplikovaly se jednotlivé příběhy a bohatá mytologie rozsáhlého herního světa. V centru všeho nejčastěji bývá boj hrdiny Linka a princezny (ztělesněné bohyně) Zeldy proti démonickému králi Ganonovi, který se snaží ovládnout magickou zem Hyrule. Krom zhruba dvacítky her mohou filmaři čerpat také z komiksů či animovaného seriálu.

Foto: Herní předloha

Zdroje: Deadline, Wes Ball

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu