The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách

The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 14 obrázků
Nové fotky přibližují podobu filmového monstra a režisér blíž rozebírá styl snímku a jeho natáčení.

Hororový snímek The Last Voyage of the Demeter (Poslední plavba lodi Demeter) bude uvedený v zahraničí od kin už v srpnu, u nás bohužel premiéru stále neohlásil. Film zpracovává pasáž z Drákuly od Brama Stokera, kde se slavný upír plaví z východní Evropy do Anglie. Dříve zveřejněný trailer prezentuje film jako survival thriller, v němž žízeň po krvi udělá z Drákuly instinktivní monstrum ukryté ve stínech.

Nově bylo zveřejněno hned několik krátkých upoutávek a fotek. Kolem textu přiložené klipy se zaměřují na dialogové scény, kde posádka vyjadřuje své obavy. Fotky dole v galerii potom nabízejí i pohled na samotného upíra. Režisér André Øvredal také před časem promluvil s magazínem Bloody Disgusting, kde vysvětlil, co jej ke snímku lákalo a jak jej pojal.

Film chápe jako hororový epos. Pojednává o velké plavbě z bulharské Varny do Anglie. Vyprávění je zpracované jako „Vetřelec na moři“. Loď je nákladní, posádka jsou obyčejní námořníci, kteří prostě převážejí bedny z místa na místo. Do jejich světa vstupuje cizí element, monstrum kterému není kam uniknout. Snaží se přežít a stejně tak se snaží přežít Drákula, z něhož žízeň udělal instinktivní zvíře, které je zahnané do kouta a snaží se členy posádky lovit kvůli vlastnímu přežití. Roli ztvárnil Javier Botet, vytáhlý a velmi hubený Španěl, který se dlouhodobě specializuje na hraní filmových monster.

Snímek má být podle Øvredala maximálně překvapivý a nepředvídatelný, zároveň se však má co nejvíc držet původního Stokerova textu, všude tam, kde je to možné. Čtenáři prý řadu pasáží jednoznačně poznají, ačkoliv jsou film a deníkový román dvě naprosto rozdílná média, k nimž je třeba rozdílně přistupovat. Aby děsivou plavbu filmaři přivedli k životu, snažili se intenzivně využívat praktických efektů. A to nejen při vytvoření upíra, ale také vlastní plavby. Natáčelo se tak na středomořské Maltě, přímo na moři, nebo ve velkých nádržích, kde se moře simulovalo. Produkce tak vůbec nebyla jednoduchá, protože jakmile k maskám zapnete umělý déšť a vítr, máte na starosti zaděláno. Snad bude filmařská dřina ze snímku patřičně cítit. Tedy až jednou u nás bude k vidění.

Snímek vychází z kapitoly Kapitánův deník Stokerova románu a líčí děsivý příběh obchodní lodi Demeter, která je najatá k tomu, aby z Karpat do Londýna převezla padesát neoznačených dřevěných beden. Posádku postihne prokletý osud, když se pokouší přežít námořní plavbu. Každou noc námořníky pronásleduje nemilosrdná bytost, která je spolu s nimi na palubě. Když loď konečně dopluje do Anglie, je to už pouze zuhelnatělý vrak a po posádce není ani vidu ani slechu.

V hlavních rolích vystupují: Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, David Dastmalchian, Jon Jon Briones, Stefan Kapicic, Nikolai Nikolaeff a Javier Botet. Režisérem je André Øvredal, scnář napsali Bragi F. Schut, Stefan Ruzowitzky a Zak Olkewicz . Dautum premiéry je stanoveno na 11. srpna.

Foto: Universal Pictures

Zdroje: Universal, Bloody Disgusting

Galerie: 15

The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Námořní Vetřelec s Drákulou v nových ukázkách | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu