Kill Bill 3 podle Tarantina nakonec nevznikne

Kill Bill 3 podle Tarantina nakonec nevznikne | Fandíme filmu
Miramax
Režisér Quentin Tarantino dál trvá na tom, že už natočí jen jeden celovečerní film. A ví přesně jaký.

Prakticky od chvíle, kdy byl Kill Bill 2 uvedený do kin, mluví režisér Quentin Tarantino poměrně často v rozhovorech o tom, že by jej bavilo připravit trojku. V té by koloběh násilí pokračoval a Nevěsta (Uma Thurman) by tentokrát nevykonávala pomstu, ale stala se jejím terčem, kvůli krvi, kterou prolila v prvních dvou filmech.

Cynici vždycky říkali, že je Quentin tak trochu pohádkář a z projektu nejspíš nic nebude. Teď to ale sám režisér jasně deklaroval. V rozhovoru pro DeMorgen řekl, že si moc nedokáže představit, že by Kill Bill 3 vznikl. Potvrdil, že jeho příběh bude zasazený do 70. let minulého století a bude pojednávat o filmovém kritikovi. Jen opravil starší zprávy, které tvrdily, že ústřední postavou bude žena. Dále trvá na tom, že The Movie Critic (jak se snímku zatím přezdívá), bude jeho úplně posledním počinem.

Tarantino již několik let mluví o tom, že nechce za svou kariéru natočit víc než deset celovečerních filmů. Domnívá se totiž, že nezanedbatelná část režisérských velikánů začala v závěru svých kariér točit výrazně slabší kusy a zbytečně tak poskvrnili svou jinak špičkovou reputaci. Tomu by se Tarantino rád vyhnul. Nevyloučil, že by mohl natočit ještě něco pro televizi, ale pokud jde o celovečerní filmy pro kina, tam zatím trvá na tom, že spolu s desátým snímkem svou kariéru ukončí.

Zapomenout musíme nejen na Kill Billa 3, ale také na řadu dalších projektů, o kterých Tarantino léta mluvil, ale nikdy se k nim nedostal. Nějaký čas zvažoval snímek The Vega Brothers, kde by vystupovali bratři Vegovi - Vic Vega (Michael Madsen) z Gaunerů a Vincent Vega (John Travolta) z Pulp Fiction. Koupil práva na román Elmora Leonarda Forty Lashes Less One a dokonce začal psát scénář, ale nikdy jej nedokončil (naposledy v roce 2015 připustil, že by látku mohl zpracovat pro televizi). Krom Kill Billa 3 Tarantino zvažoval také natočení animovaného filmu z téhož světa. Nakonec od nápadu upustil.

Ještě před premiérou Hanebných panchartů Quentin chtěl natočit kung-fu film v čínštině. Jeden čas měl režisér chuť připravit katastrofický film ve stylu Skleněného pekla či Dobrodružství Poseidonu, kde by nechal zemřít všechny své oblíbené herecké spolupracovníky z předchozích projektů. A protože je Tarantino milovník kinematografie, tak nepřekvapí, že si chtěl v jistou dobu zkusit životopisné drama, gangsterku, horor, sci-fi či středověké drama. V archivech najdete řadu zmínek o dalších Quentinových nikdy nezrealizovaných nápadech, z nichž mezi ty poslední výraznější patří dva následující: Jeden čas režisér nechal Jerroda Carmichaela připravit na motivy komiksové předlohy crossover mezi Djangem a Zorrem. A asi čtyři roky Tarantino seriózně zvažoval, že natočí mládeži nepřístupný Star Trek film.

Všechny výše uvedené nápady nicméně odvane čas a fanouškům nezbude než doufat, že se alespoň The Movie Critic bude na závěr skutečně luxusní třešničkou na dortu.

Foto: Kill Bill

Zdroj: DeMorgen

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu