Rychle a zběsile: Chystá se nový film s Hobbsem, zasazený mezi desítku a jedenáctku

Rychle a zběsile: Chystá se nový film s Hobbsem, zasazený mezi desítku a jedenáctku | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Dwayne Johnson se udobřil s Vinem Dieselem a se starým známým spolutvůrcem zběsilé ságy míří na scénu.

Článek může obsahovat spoilery pro Rychle a zběsile 10 a všechny další dosavadní díly.

Tohle není žádné tajemství, ať už jste viděli nebo neviděli Rychle a zběsile 10. Veřejně se o tom mluví a ještě před premiérou se informace dostala do médií: V samém závěru snímku se objevil Dwayne Johnson jako agent Hobbs. Ten spolu se zásahovkou vtrhne do opuštěného divadla, kam mu zavolá záporák Dante (Jason Momoa) a oznámí mu, že i jemu se pomstí za smrt svého otce. (Celé Rychle a zběsile 10 pojednává o tom, jak se Dante mstí Torettovi a jeho partě).

Nově se dozvídáme, že scéna nepředznamenala Hobbsovu účast v Rychle a zběsile 11, ale jeho samostatný film, který bude sloužit jako pojítko mezi desítkou a jedenáctkou. Občas je snímek označován jako „Rychle a zběsile 10,5“. Přípravy projektu oznámily velké hollywoodské zpravodaje a potvrdil sám Dwayne Johnson, který tvrdí, že se po předchozích sporech loni v létě spolu s Vinem Dieselem udobřili, protože prý oba chtějí to nejlepší pro fanoušky. Tvrzení nelze potvrdit ani vyvrátit, nicméně režisér Louis Leterrier nedávno uvedl, že se scéna s Hobbsem pro Fast X točila až dodatečně, nebyla součástí původního plánu. A cynici se už od prvního oznámení domnívají, že se Johnson do série vrací jen proto, že jeho vysněný Black Adam komerčně pohořel.

Chystaný film prý není pokračováním nebo spin-offem Hobbse a Shawa, ale novým, samostatným filmem s Hobbsem. Vyloučeno však není, že se ve snímku objeví některé jiné postavy ze zběsilé série. Nemáme žádné informace o tom, jaké by to mohly být, ale pojďme si trochu zaspekulovat. Nevíme přesně, kdy se odehrává scéna z Rychle a zběsile 10, v níž Hobbs vystupuje. A jasné není ani to, zda pro Hobbsův příští snímek bude počátkem, anebo je vyňatá až někde z půlky filmu, podobně jako titulková scéna z Rychle a zběsile 9 (s Hanem a Shawem) následně přišla na řadu někdy v polovině Rychle a zběsile 10.

Každopádně, když budeme předpokládat, že Vin Diesel má nějakou představu o tom, jak chce mít provázanou desítku a jedenáctku, tak do těch plánů Hobbsův film nemůže příliš zasahovat. Velká část Torettovy party je tedy nejspíš mimo hru. Už teď je potvrzené, že v chystaném filmu nebude vystupovat Vin Diesel. Vzhledem k závěrečné scéně desítky by dávalo smysl, aby v Hobbsově filmu byl v centru dění Dante (Jason Momoa). Také nám bylo odhaleno, že Aime (Alan Ritchson) je jeho komplic. Potenciálně by se tedy událostí mohl účastnit i on. Od hlavních dějových linek si v desítce odskakovala Tess (Brie Larson), tak kdo ví, třeba se zná i s Hobbsem a uvidíme je pospolu. Dříve či později přijde na přetřes, jak se Gisele (Gal Gadot) ocitla v ponorce. Třeba by to mohl odhalit právě Hobbsův snímek. A v polovině Fast X jsme se dozvěděli, že zmizela Queenie Shaw (Helen Mirren), kterou se okamžitě vydává hledat její syn Deckard (Jason Statham). Vyhledá pomoc starého parťáka Hobbse? A pokud ano, zapojí se do hledání i další členové rodiny, tedy Owen Shaw (Luke Evans) a Hattie Shaw (Vanessa Kirby)? A když už se bavíme o potenciálním návratu postav z filmu Hobbs and Shaw, tak určitě nejde vyloučit, že se na scénu vrátí Ryan Reynolds a Kevin Hart, dva Johnsonovi hvězdní kamarádi, kteří v Hobbs and Shaw ztvárnili vedlejší role.

Dále víme, že The Rock má otevřenou pozvánku, a pokud bude chtít, tak se po vlastním filmu může vrátit i v grandiózním finále v Rychle a zběsile 11, kde by se všechny dosavadní linky spojily dohromady. Magazín Variety píše, že Rychle a zběsile 11 by mělo být uvedeno do kin v roce 2025. To by však znamenalo, že by bylo Hobbsův film třeba připravit už pro uvedení v roce 2024 a upřímně si nejsem úplně jistý, zda by se takové tempo vůbec dalo zvládnout. Takže s termíny raději ještě posečkejme. Také můžeme spekulovat, že když Vin Diesel na slavnostní premiéře desítky mluvil o tom, že vzniká rovnou celá závěrečná trilogie, tak je dost dobře možné, že tím pouze naznačoval, že se připravuje Hobbsův film a nesnažil se nám odhalit, že namísto regulérní dvanáctky máme čekat dvanáctku a třináctku.

Scénář pro The Rockův chystaný snímek píše Chris Morgan, jenž je podepsaný pod díly 3-8 a Hobbse a Shawa. Produkují Dwayne Johnson, jeho tradiční partneři Dany Garcia a Hiram Garcia, Dále Vin Diesel a jeho sestra Samantha Vincent, Chris Morgan či dlouholetý producent celé značky Neal H. Moritz, jenž se pár let zpátky nenechal odstřihnout.

Foto je ilustrační, z filmu Hobbs a Shaw

Zdroje: Dwayne Johnson, Deadline, Variety, The Wrap, The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Rychle a zběsile: Chystá se nový film s Hobbsem, zasazený mezi desítku a jedenáctku | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Chystá se nový film s Hobbsem, zasazený mezi desítku a jedenáctku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu