Indiana Jones 5: Omlazení hlavního hrdiny vyrazilo dech i Harrisonu Fordovi

Indiana Jones 5: Omlazení hlavního hrdiny vyrazilo dech i Harrisonu Fordovi | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 5 obrázků
Filmaři se rozpovídali o omlazení Indyho a je tu první pohled na hlavní ženskou postavu.

Je to sotva pár dní, co jsme se dočkali nových podrobností o zápletce Indiany Jonese 5, které filmaři postupně odhalují skrz magazín Empire. Záhy přišly další novinky. Konkrétně se tvůrci rozpovídali o úvodní scéně filmu a o ústřední ženské postavě.

Zatímco hlavní část děje nás zavede do roku 1969, v úvodní scéně se podíváme do roku 1944. Půjde o klasický akční „cold open“, kdy budeme vrženi okamžitě do víru dění, jak to známe třeba z bondovek, anebo samozřejmě z předchozích dílů Indyho série. V tomhle konkrétním případě se s hrdinou vypravíme na hrad, který se hemží nacisty a kde Jones po něčem pátrá. Tvůrci už před pár dny odhalili, že také v přítomnosti se Indiana honí za artefaktem, který hledají jeho nacističtí oponenti. Je tedy dost dobře možné, že v úvodu se jedná o ten samý předmět. (V minulosti už se spekulovalo o tom, o co přesně se jedná).

Filmaři chtěli, aby scéna působila jako autentické záběry z éry, kdy vznikli Dobyvatelé ztracené archy. Jako by produkce někde v archivu našla vystřiženou scénu a rozhodla se ji použít. Proto bylo potřeba mít k dispozici výrazně mladšího Indyho. Aby to bylo možné, byl jeho představitel Harrison Ford s pomocí digitálních triků v záběrech omlazený. K tomu byl využitý nový software společnosti ILM, který podle vyjádření tvůrců upravil čerstvě natočené záběry na základě staršího referenčního materiálu s mladým Fordem. Zjednodušeně řečeno tedy zřejmě trikaři pracovali se strojovým učením a nějakou obdobou technologie deepfake. Sám Ford magazínu Empire řekl, že při sledování dokončených záběrů měl poprvé pocit, že v nějakém filmu digitální omlazení působilo opravdu uvěřitelně. Vidět sama sebe opět mladého mu úplně vyrazilo dech. (Na starších fotkách z natáčení byl Ford k vidění s tečkami na obličeji, které pomáhají trikařům „nanést digitální masku“).

Kdo zatím digitálně omladit nepotřebuje, je Phoebe Waller-Bridge, protože její postava Heleny se v sérii objevuje poprvé. Helena je Indyho kmotřenka a jde o tajuplnou postavu, která však působí nenuceně, jako holka ze sousedství. Je to okouzlující osoba, která dlouho nevydrží na jednom místě. Inspirací pro to, jak má postava ve svém projevu vyznívat, byl podle režiséra Jamese Mangolda výkon Barbary Stanwyck v komedii The Lady Eve z roku 1941. Samotná Waller-Bridge o pátém Indym říká, že ji nesmírně bavil a dojal scénář a okamžitě nabídku přijala. A nikdy toho nelitovala, protože si užila natáčení akčních momentů. Její podobu si můžete prohlédnout dole v galerii.

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 29. 6. 2023 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook, Toby Jones, Antonio Banderas a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Foto: Lucasfilm

Zdroj: Empire I, II

Galerie: 6

Indiana Jones 5: Omlazení hlavního hrdiny vyrazilo dech i Harrisonu Fordovi | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Omlazení hlavního hrdiny vyrazilo dech i Harrisonu Fordovi | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Omlazení hlavního hrdiny vyrazilo dech i Harrisonu Fordovi | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Omlazení hlavního hrdiny vyrazilo dech i Harrisonu Fordovi | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Omlazení hlavního hrdiny vyrazilo dech i Harrisonu Fordovi | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Omlazení hlavního hrdiny vyrazilo dech i Harrisonu Fordovi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu