Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady

Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 11 obrázků
Do premiéry zbývají poslední dny. Jak speciál vznikl, jak zapadá do širšího světa Marvelu a co na něj říkají zahraniční kritici.

Do premiéry The Guardians of the Galaxy Holiday Special zbývají dny, skoro hodiny. Konkrétně jej Disney+ předplatitelům nabídne v pátek 25. listopadu od 9:00 středoevropského času. Po Vlkodlak: Noční lovec je to druhý speciál od Marvelu, tedy vlastně „krátký film“, v tomhle případě v délce zhruba 42 minut.

Dějově je krátký film zasazený mezi Thora: Lásku jako hrom a Strážce Galaxie 3. Aby si jej diváci mohli užít, nemusejí znát žádné předchozí marvelovky, nicméně pro pochopení úplně všech detailů je dobré vidět Strážce Galaxie 1 a 2, plus Avengers: Infinity War a Endgame. Speciál slouží jako epilog 4. fáze filmového univerza Marvelu a režisér James Gunn jej využil k tomu, aby představil některé věci, kterým už nebude muset věnovat čas ve Strážcích Galaxie 3 a rovnou se bude moci pustit do vlastního vyprávění příběhu.

Konkrétně zjistíme, že Strážci si zřídili svou novou základnu na Knowhere, tedy v obrovské létající hlavě, kde v prvním filmu sídlil Taneleer Tivan, alias Collector (Benicio del Toro). Dále nás speciál seznámí s novou lodí Strážců pojmenovanou Bowie a s mluvícím psem Cosmem, jehož hraje Maria Bakalova. Dozvíme se také to, co Strážci posledních pár let dělali a pár dalších zajímavostí, ačkoliv Gunn vyvrátil internetové drby, podle kterých se měl ve speciálu objevit Silver Surfer.

Vánoční speciál pojednává o tom, jak se Peter Quill (Chris Pratt) stále nemůže oklepat ze ztráty Gamory, a tak se jej jeho parťáci pokoušejí rozveselit. Rozhodnou se uspořádat Vánoce v pozemském stylu a jako dárek Peterovi nadělit živého Kevina Bacona, Peterova nejoblíbenějšího pozemšťana. Ve speciálu vystupují všichni Strážci krom Gamory, avšak hlavními postavami jsou jednoznačně Mantis (Pom Klementieff) a Drax (Dave Bautista).

Ve speciálu skutečně vystupuje Kevin Bacon, jehož Gunn prostě napsal do scénáře a doufal, že herec nabídku neodmítne. Neodmítl. Nápad pro natáčení vánočního speciálu vznikl už během příprav Strážců Galaxie 2. Tenkrát si všichni mysleli, že jde vlastně o takovou legraci, aby řeč nestála. Jenže pak Gunn během asi tří dnů skutečně napsal scénář. Prý to šlo samo, prostě z něj slova vyklouzla. Miluje svátky a měl chuť se Strážci natočit vánoční příběh. Natáčelo se během produkce Strážců Galaxie 3, což byla obrovská výhoda – filmaři mohli využít obří kulisy lodi Bowie a vesmírné základny Knowhere, které by jinak z rozpočtu vyčleněného přímo na speciál nikdy nedokázali zaplatit. Vánoční speciál by tím pádem měl nabídnout i vizuálně zajímavý zážitek.

Zahraniční novináři, kteří už speciál viděli, si rozhodně na zpracování nijak nestěžují, na druhou stranu to není ani to, co by měl kdokoliv potřebu nějak vypíchnout. Hovoří se hlavně o tom, že je krátký film vtipný, nechybí mu určitá Gunnova podvratnost, ale zároveň má tu správnou vánoční atmosféru, kdy se nešetří nostalgií a sentimentem. Samozřejmostí je pro Gunna typický zajímavý výběr průvodních písní a zábavná titulková scéna.

Přikládáme nejnovější zveřejněné upoutávky a v galerii najdete naposledy uveřejněné fotky.

Foto: Marvel

Zdroje: Collider I, II, ComicBook,The Hollywood Reporter, James Gunn

Galerie: 12

Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu Guardians of the Galaxy Holiday Special – Vánoční marvelovka je tady | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest