Lamborghini: Nový biják představí vznik ikonické automobilky

Lamborghini: Nový biják představí vznik ikonické automobilky | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si trailer chystaného snímku, kde se Lamborghini chystá na přímí střet s Ferrarim.

Ze sociálních sítí na nás kdejaký blbeček poštěkává, že když se budeme řídit jeho zaručenými obchodními radami, do roka si také pořídíme první „lambo“. Většinou stačí nakoupit nějaké ty knížky/lekce/akcie/kryptoměny, nebo prostě cokoliv, co daný obchodník s lidskou naivitou zrovna prodává. Faktem nicméně je, že automobily Lamborghini jsou pro část společnosti dlouhodobě symbolem úspěchu. A možná také nabubřelosti.

Mnohoznačnost luxusní značky se mohl pokusit postihnout snímek Lamborghini: The Man Behind the Legend (zhruba - Lamborghini: Muž v pozadí legendy). Po zveřejnění prvního traileru to nicméně vypadá, že půjde spíš o poměrně klasické životopisné drama. To nám nabídne příběh muže, který navzdory všemu šel za svým snem a dosáhl jej. Nehledě na osobní vztahy, na slušnost v mezilidském kontaktu, na nějakou bazální pokoru nebo rizika spojená s nákladnými investicemi. Prostě tradiční příběh „amerického“ snu, kdy si jedinec silou vlastní vůle dokáže na úkor ostatních vydupat svůj klukovský sen. V tomhle konkrétním případě je spojený s fetišizací motorových vozidel. Třeba film nakonec bude vrstevnatější, ale trailer to prozatím nenaznačuje.

Hlavní roli Ferruccia Lamborghiniho dostla Frank Grillo (Warrior, Kingdom, Očista, marvelovky). Gabriel Byrne vystupuje jako Enzo Ferrari, jako Ferrucciova partnerka Annita potom Mira Sorvino. Film napsal a natočil Robert „Bobby“ Moresco, který zatím jako režisér zpracoval spíš průměrné filmy jako Pekelná kuchyně nebo Kořeny mafie, nicméně zároveň má Oscara za scénář k filmu Crash. Snímek se měl s úplně jiným obsazením točit už před pěti lety, avšak teď je definitivně hotovo a od 18. listopadu bude Lamborghini: The Man Behind the Legend k dispozici na digitálním videu.

Oficiální synopse říká: Geniální automobilový inženýr Ferruccio Lamborghini vyráběl na začátku kariéry traktory či armádní vozidla pro druhou světovou válku. Jeho odkaz však definují sportovní vozy. Lamborhini celý život toužil porazit svého dlouhodobého rivala, Enza Ferrariho. A na grand prix v Ženevě by mohl dostat svoji příležitost a definitivně konkurenta nechat za sebou. Otázkou je, zda dokáže dosud neotestovaný automobil připravit na vítězství pouze během několika krátkých měsíců.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 4

Lamborghini: Nový biják představí vznik ikonické automobilky | Fandíme filmu Lamborghini: Nový biják představí vznik ikonické automobilky | Fandíme filmu Lamborghini: Nový biják představí vznik ikonické automobilky | Fandíme filmu Lamborghini: Nový biják představí vznik ikonické automobilky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest