Indiana Jones 5 bude pro Harrisona Forda definitivně poslední

Indiana Jones 5 bude pro Harrisona Forda definitivně poslední | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 4 obrázky
Co prozradili o pokračování filmaři a co odhalil první trailer. Vrací se starý známý. A kdo je tajuplná nová hrdinka?

Lucasfilm během svojí prezentace na výstavě D23 neřekl ani slovo o jakémkoliv potenciálním Star Wars celovečeráku. Jednomu filmu ale prostor dal. Za nadšeného přijetí publika byl představený Indiana Jones 5. Stále nevíme, jaký bude mít film podtitul, avšak divákům v sále byl promítaný první trailer, který doplňuje výtvarné návrhy, jež jsme si před pár dny mohli prohlédnout.

Na pódiu vystoupili krom producentky Kathleen Kennedy a režiséra Jamese Mangolda také dvě hlavní hvězdy filmu – Phoebe Waller-Bridge a především pak samozřejmě Harrison Ford, představitel hlavní role. Ten byl při nástupu na scénu evidentně dojatý. Se slzou v oku prohlásil, že nás bude snímek bavit, ale zároveň jde prý o hluboce lidský příběh. Harrison tvrdí, že je to Phoebe, díky komu film funguje. A co je nejdůležitější, Ford na pódiu oznámil, že pátým filmem se s rolí rozloučí. Působil emotivně, ale rychle obrátil celou věc v žert, když lidem v sále řekl, že už se mu nechce v tomhle věku padat na zadek pro divácké potěšení. Mangold pak ještě dodal, že na filmu se podíleli jak Steven Spielberg, tak George Lucas, tedy režisér a scenárista čtyř dosavadních dílů.

Trailer byl promítaný pouze divákům v sále. Prý byl hodně akční, zábavný a plný nostalgie. Z předložených záběrů je patrné, že se podíváme do různých historických období a uvidíme digitálně omlazeného Harrisona Forda jako mladšího Indyho. Podle některých názorů dokonce vidíme Indyho hned v několika různých fázích stárnutí (ne tedy pouze mladého a starého). To fanoušky svádí ke spekulacím o tom, že by se film mohl odehrávat napříč delším časovým obdobím, což by potenciálně mohlo závěrečnému filmu dát možnost ukázat jakési „největší hity“ celé Jonesovy dobrodružné kariéry. A řeší to problém s Fordovým věkem – v minulosti se může prohánět akcí jako jura, zatímco ve scénách z pozdější doby může důstojně stárnout. PS: V minulosti se objevily divoké teorie o tom, že by se ve filmu mohlo cestovat v čase! (podrobnosti tady a tady)

V traileru bylo odhaleno, že se vrací John Rhys-Davies jako Sallah, Jonesův parťák z Dobyvatelů ztracené archy a Poslední křížové výpravy. Poodhalena byla totožnost dosud tajuplné Heleny (Waller-Bridge) – Jones je její kmotr. Mads Mikkelsen vystupuje ve filmu jako nacista a podle některých se náramně podobá gestapákovi Tohtovi z prvního filmu.

Pokud jde o konkrétní scény, tak v traileru byly k vidění tuk-tuková honička úzkými uličkami v Maroku, Indy na podzemním mostě, tak jak jej můžeme vidět na první zveřejněné fotografii, dále se v ukázce přebíhá po střeše nočního vlaku, na motocyklu se honí letadlo, bičem se likvidují pistolníci a vedle toho všeho se Indy prohání na koni New Yorkem. Nejen v ulicích, ale také v tunelu metra!

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 29. 6. 2023 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook, Toby Jones, Antonio Banderas a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Podklady a foto: Disney/Lucasfilm

Galerie: 5

Indiana Jones 5 bude pro Harrisona Forda definitivně poslední | Fandíme filmu Indiana Jones 5 bude pro Harrisona Forda definitivně poslední | Fandíme filmu Indiana Jones 5 bude pro Harrisona Forda definitivně poslední | Fandíme filmu Indiana Jones 5 bude pro Harrisona Forda definitivně poslední | Fandíme filmu Indiana Jones 5 bude pro Harrisona Forda definitivně poslední | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu