Box Office: Univerzita pro příšerky převálcovala Pitta

Box Office: Univerzita pro příšerky převálcovala Pitta | Fandíme filmu
Světová válka Z se musela sklonit před čtrnáctou pixarovkou. Muž z oceli překonal ve Spojených státech hranici $200 milionů. AKTUALIZOVÁNO!

Aktualizovány celosvětové tržby u Muže z oceli. Informace naleznete v příslušném odstavci.

Každému muselo být jasné, že z Univerzity pro příšerky bude kasovní trhák. Pixar je stále zárukou kvality, ač v posledních letech se o budoucnosti studia s lampičkou v logu trošku pochybovalo. Loni však dala rusovlasá princezna Merida zapomenout na nepovedená druhá Auta, a jak se zdá, další dobrodružství dvojice Mike Wazowski a James P. Sullivan tento pozitivní trend jen posílí. Alespoň z hlediska finančního, neboť snímek režiséra Dana Scanlona zaznamenal druhý nejúspěšnější pixarovský otvírák v USA, když si o premiérovém víkendu připsal na konto krásných $82 milionů. Třetí Příběh hraček sice otevřel v roce 2010 s výsledkem $110 mega, ale pamatujme, že se jedná o miliardový majstrštyk. Ze světa zatím přiteklo $54 melounů, ale tato statistika se pravděpodobně v dalších hodinách výrazně změní. Všichni moc dobře víte, jak Evropa miluje animáky, tudíž lze očekávat další kopce dolarů. Trend se nemění a pixarovky táhnou dál!

Na druhé místo to dotáhla Světová válka Z (World War Z), v níž Brad Pitt bojuje s globální zombie nákazou. Epická bitva o budoucnost lidské civilizace režiséra Marca Forstera se může pochlubit solidními recenzemi a ohlasy, tudíž asi nikoho nepřekvapí, že premiérově zapsala $66 milionů. Při rozpočtu $190 mega (bůhví jestli) je sice druhý díl ještě pořádně daleko, ale start to bezpochyby není špatný, ba naopak. Masivní propagační kampaň se očividně vyplatila a my jen můžeme doufat, že se zadaří i na neamerických trzích (zatím $46 mil.), jelikož další dobrodružství z krvavého světa "zetek" bychom určitě uvítali. A to říkám z pozice čtenáře parádní Brooksovy knihy, která se přirozeně od výsledného filmu dost zásadně liší.

Pro bronzovou medaili si tentokrát přiletěl Snyderův nařachaný Muž z oceli (Man of Steel), který už nyní překonal americké výdělky předcházejícího Singerova Supermana. Na kontě má v tuto chvíli více než $283 milionů z celého světa, přičemž drtivá většina ($210 mil.) je z peněženek amerických diváků. Tento víkend přisypal charismatický hrdina s tváří Henryho Cavilla do kasičky $41 melounů. Ale opět, čísla ze "zbytku světa" se budou docela dramaticky měnit, neboť chybí například data z Číny, Ruska či Německa. Warneři ovšem na nic nečekali a odklepli pláštěnkovému spektáklu pokračování. Kdo ještě v kině nebyl, měl by neprodleně vyrazit. Stojí to za to! UPDATE (24/6): Výdělky mimo USA činí pro tuto chvíli $188 milionů, tudíž meta $400 mil. je na dosah.

Na čtyrce pak nalezneme s $13ti miliony akční komedii Apokalypsa v Hollywoodu (This Is the End), jež i přes eRkový rating dokázala v USA nasbírat celkem $57 mega. Projekt bude velmi brzy zaplacený (rozpočet $32 mil.), a to ještě snímek neopustil severoamerický kontinent. Dvojice režisérů Evan Goldberg - Seth Rogen může být v naprostém klidu. Následují takřka ($) osmimilionoví Podfukáři (Now You See Me) a skoro ($) pětimilionové Rychle a zběsile 6 (Fast & Furious 6).

A jaké filmy startují příští týden? Tak především bude Roland Emmerich demolovat washingtonské monumenty, protože premiéru si odbude akční výplach Útok na Bílý dům (White House Down). Druhou novinku představuje krimi komedie Drsňačky (The Heat) režiséra Paula Feiga, v níž budou o přízeň diváků bojovat Sandra Bullock a Melissa McCarthy.

Za týden zdarec!

Zdroj dat: BoxOfficeMojo

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest