Fantastická čtyřka: Marvel projevil zájem o režii Stevena Spielberga

Fantastická čtyřka: Marvel projevil zájem o režii Stevena Spielberga | Fandíme filmu
20th Century Studios / Disney
Je spolupráce vůbec reálná? A co přesně studio u režiséra svého příštího velkého snímku hledá?

Dnes se na Redditu objevila divoká zvěst, podle které by měl Steven Spielberg jednat o režii marvelovky Fantastická čtyřka. Moderátoři ze spoilerové sekce Redditu už v minulosti nějaké novinky odhalili, ale v tomhle případě do jediného příspěvku naskládali takové množství nejrůznějších tvrzení, že se jen obtížně věří tomu, že by se všechna mohla vyplnit.

Nicméně po chvíli přidal své vyjádření Mike Sampson, dřívější zkušený filmový reportér (momentálně pracuje pro jednu síť kin), který v minulosti psal pro Vulture či Huffington Post. Ten tvrdí, že i on zaslechl, že Marvel opravdu oslovil Spielbergův management s dotazem, zda by náhodnou Steven neměl zájem. Dál se prý ale celá situace neposunula, jednoduše proto, že Steven zájem zkrátka nemá. Nepatří mezi režiséry, kteří by měli zapotřebí řídit se diktátem studia a radši si točí filmy po svém. Už samotná představa, že by mohl mít zájem vměstnat jeden dílek do limitované marvelovské skládačky, je obtížně představitelná. Sampson navíc uvádí, že podle některých zákulisních drbů by aktuálně natáčený film The Fablemans mohl být pro Spielberga tím posledním (autobiograficky v něm zachycuje vlastní dospívání), což by šance na natáčení marvelovky definitivně rušilo. (Stejně jako šance na natáčení DC filmu, kolem něhož se jeden čas Spielberg motal).

Další zkušený reportér, Justin Kroll ze serveru Deadline, před časem k celému procesu hledání režiséra pro Fantastickou čtyřku napsal, že Marvel nespěchá a nezávazně oslovil opravdu široké spektrum osobností. (Spielberg tedy mohl být na dlouhém seznamu jmen, aniž by Marvel nějak přemýšlel nad tím, zda konkrétní jednotlivci vůbec mohou mít zájem – prostě se to zkusilo). Kroll píše, že šéf studia Kevin Feige byl hodně spokojený s tím, jak si při natáčení Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství poradil zkušený Sam Raimi. Bylo možné jej nechat, aby si poradil sám a nebylo potřeba mu být neustále na blízku pro případ, že by potřeboval pomocnou ruku. Pokud by se něco podobného podařilo zopakovat s Fantastickou čtyřkou, byl by to prý pro Feigeho optimální výsledek.

Už za pár týdnů bude mít Marvel prezentaci na velkém Comic-Conu v americkém San Diegu, tak kdo ví, třeba tam bude nový režisér pro Fantastickou čtyřku odhalený.

Fantastická čtyřka je první superhrdinský příběh, který vznikl v roce 1961 pod nově zavedenou značkou Marvel Comics. Autory postav jsou scenárista Stan Lee a výtvarník Jack Kirby. Hrdinové jsou tradičně vykreslováni jako dysfunkční, ale milující rodinná jednotka. Během vesmírné mise je čtveřice ozářená kosickými paprsky, které jí dávají nadlidské síly. Z Reeda Richardse se stává Mister Fantastic s natahovacím tělem. Sue Storm, Reedova manželka, je známá jako Invisible Woman a dokáže se zneviditelnit. Její mladší bratr Johnny Storm si říká Human Torch a umí na povel vzplanout. Čtveřici uzavírá Ben Grimm, Reedův blízký přítel a spolužák, který se natrvalo změnil v kamenné monstrum a říká si The Thing. Dobrodružství Fantastické čtyřky se hodně točí kolem vědeckých probémů a jejími tradičními záporáky jsou Doctor Doom, Galactus a Annihilus. Pro film byla skupinka zpracována celkem třikrát, v roce 1994, v letech 2005 a 2007 a v roce 2015. Ani jeden z filmů neměl dobré recenze a dosud se nepodařilo ze značky udělat hit.

Foto je ilustrační, starší zpracování Fantastické čtyřky

Zdroje: Reddit, Justin Kroll, Mike Sampson

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest