Doctor Strange 2 rozhodne o tom, jak bude vypadat budoucnost chození do kina

Doctor Strange 2 rozhodne o tom, jak bude vypadat budoucnost chození do kina | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Ambice příští marvelovky jsou obrovské. Ryan Reynolds a další herci o tom, zda ve filmu vystoupí.

Benedict Cumberbatch pohovořil s magazínem Empire krátce o snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Prozradil, že šéf Marvelu Kevin Feige o filmu, řekl, že po premiéře budeme mít jasno o tom, jak bude vypadat budoucnost chození do kina. Nejdřív si Benedict myslel, že jeho nadřízený jen přehání, ale pak při natáčení rychle pochopil, že se divákům skutečně bude z chystaného snímku točit hlava.

Jak tomu rozumět? Z toho, co víme, se Marvel rozhodl mnohovesmír opravdu probádat. To znamená, že hrdinové filmu budou prostupovat nejrůznějšími paralelními realitami. Už interdimenzionální cestování je samo o sobě docela složitý koncept pro mainstreamový velkofilm. Když k tomu přidáte fakt, že hrdinové mohou potkávat alternativní verze sebe samých, nebo nejrůznější jiné postavy z pestré škály aktuálních i starších komiksových filmů, tak dostáváme skutečně třaskavý koktejl. Feigeho slova potom můžeme chápat tak, že buď mainstreamoví diváci něco tak komplexního přijmou a do budoucna se ještě víc rozšíří natáčení filmů, v nichž se bude střetávat kvantum nejrůznějších elementů z předchozích snímků. Anebo se ukáže, že publiku budou podobné šílenosti připadat přeci jen už příliš komplikované a v tom případě se u Marvelu začne brzdit či rovnou zařazovat zpátečka.

Cestování mnohovesmírem s sebou jednoznačně nese setkání s celou řadou hvězdných hostů. Kdo všechno to bude? Tady všechna překvápka odhalovat nebudeme, ale když si otevřete Google, více či méně zaručené seznamy všech oficiálně utajovaných cameí najdete. Komiksový tvůrce Rob Liefeld v rozhovoru pro The Big Thing řekl, že může potvrdit, že řada z drbů, které o Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství kolují, jsou pravdivé. Platí prý dokonce i to, že když měl Marvel na testovacích projekcích na camea známých postav pozitivní reakce, tak během dotáček začal přidávat camea další.

Jak už bylo řečeno, detailní spoilery tu vynecháme, ale lze něco o hvězdných hostech vyčíst z oficiálních zdrojů? V posledním traileru poměrně jasně promlouvá xmenovský Profesor X. Přesto o tom, jeho představitel Patrick Stewart nesmí mluvit. Když se jej na to v rozhovoru pro ComicBook zeptali, tak pouze zažertoval, že jeho hlas je napodobován už desítky let, za což nenese žádnou odpovědnost. Pak se zdálo, že na posledním zveřejněném plakátě můžeme vidět Deadpoola. Ryan Reynolds k tomu v rozhovoru pro Variety řekl, že „o tom nemá mluvit“, jen aby vzápětí dodal, že ve filmu „opravdu není“. Dále Reynolds doplnil, že práce na scénáři pro Deadpoola 3 pokračuje dobře. Nu a pakliže pánové zapírají, tak účast jedné dámy, Captain Carter (Hailey Atwell) zdánlivě potvrdila italská pobočka Disneyho:

Dole v galerii můžete vidět nejnovější fotku hrdinky Ameriky Chavez (Xochitl Gomez), která bude v Doctoru Strangeovi 2 patřit mezi klíčové postavy. A to především pro svoji schopnost procházet napříč realitami. Pokud se nebojíte menších spoilerů, pak se k postavě objevilo několik podrobností: Server The Cosmic Circus tvrdí, že se America ve svojí realitě dozví o velkém nebezpečí, které hrozí mnohovesmíru. V „naší“ realitě se setká s Doctorem Strangem (Benedict Cumberbatch) a společně budou pátrat po knize Vishanti. Ta by měla být protikladem ke knize Darkhold. Zatímco Darkhold vnáší do reality temnou energii, zlé myšleny a velké nebezpečí, kniha Vishanti je plná kladné magie a pomáhá v obraně před Darkholdem. Nedávno jsem se domníval, že na na plakátě, který byl ke snímku zveřejněný, můžeme vidět právě Darkhold, ale podle The Cosmic Circus je to ve skutečnosti kniha Vishanti, jež může dát naději všechno napravit.

Dveře do multiversa plného tajemství a šílenství se otevírají. Iron Man a Captain America jsou po zuřivé bitvě v Avengers: Endgame pryč a předpokládalo se, že centrální úlohu v Avengers převezme Doctor Strange, dřívější geniální chirurg a ten nejmocnější kouzelník. Jenže po tom, co použil zakázané kouzlo (které je považované za to vůbec nejnebezpečnější) k tomu, aby silou vůle manipuloval s časem a prostorem, otevřely se dveře k tajuplnému šílenství zvanému „mnohovessmír“. Aby dal ve světě, kde se všechno neustále mění věci opět do pořádku, vyhledá Strange pomoc svého spojence a nejvyššího kouzelníka Wonga a nejsilnější Avengerku – Wandu, alias Scarlet Witch. Nad lidstvem se vznáší strašlivá hrozba a celé univerzum už sami zachránit nedovedou. Překvapením je, že ta největší hrozba ve vesmíru vypadá přesně jako Doctor Strange… Režisér Sam Raimi, známý svým jedinečným pohledem na svět, oslní všechny diváky ohromujícím měřítkem a zcela novým vizuálním zážitkem, který bude překračovat hranice času a prostoru.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 5. 5. 2022.

Foto: Marvel

Zdroje: Empire, Variety, ComicBook, The Cosmic Circus

Galerie: 2

Doctor Strange 2 rozhodne o tom, jak bude vypadat budoucnost chození do kina | Fandíme filmu Doctor Strange 2 rozhodne o tom, jak bude vypadat budoucnost chození do kina | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu