Avengers: Endgame byli podle šéfa Marvelu „závěreční Avengers“

Avengers: Endgame byli podle šéfa Marvelu „závěreční Avengers“ | Fandíme filmu
Marvel
Končí Avengers? Šéf studia Kevin Feige o tom, kam komiksové univerzum míří dál.

Marvel momentálně začíná nabízet Eternals na platformě Disney+ a u té příležitosti probíhají nějaká interview. Šéf studia Kevin Feige pohovořil s magazínem ComicBook. Během rozhovoru padla také otázka na další Avengers. Nejvyšší boss dal odpověď, jež okamžitě rozčeřila stojaté internetové vody:

Desáté výročí Marvel Studios a filmového světa Marvelu je za námi. Spolu se závěrečným dílem Avengers jsme dokončili celou, 22 filmů dlouho Infinity ságu. Kam se nasměřujeme dál? Odkud začneme? Chtěli jsme udělat dvě věci. Začít nanovo s novými postavami a novými příběhy. Ale zároveň jsme se chtěli také vrátit k jedné z nejbohatších látek v v celém Marvel komiksu...“

Právě slovo „závěrečný“ (final) ve spojitosti s Avengers: Endgame zvedlo fanoušky ze židlí. Opravdu by se mohlo stát, že Marvel Avengers ukončí? V minulosti zástupci studia tvrdili, že vyloučeno není nic. Nikdy by sami sobě nechtěli svazovat ruce. Zároveň ale pořád platí, že Avengers patří mezi ty vůbec nejúspěšnější filmy všech dob a šéfové z Disneyho by nikdy nedovolili, aby značka ležela delší dobu ladem.

Feige možná mluví o tom, že Avengers: Endgame byli zakončením Infinity ságy. Nebo byli posledními Avengers...pro tuto chvíli. Případně šlo poslední příběh jednoho týmu Avengers. Do budoucna je už totiž extrémně nepravděpodobné, že by se spolu ještě kdy sešli na jednom plátně Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hesmworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo a Jeremy Renner.

Co k tématu zaznívalo v minulosti? O hypotetických „Avengers 5“ už jsme slyšeli, že by mohli být „menší“. Jindy jsme byli ubezpečeni, že se pracuje na novém složení týmu. Jindy sám Feige řekl, že točit další Avengers „dává smysl“, jen si podle jiného jeho vyjádření na ně „musíme počkat“. V roce 2019 dokonce v éteru zazněla varianta, že by se „Avengers 5“ Mohli objevit až v 5. fázi filmového Marvel Universe a v aktuální 4. fázi by se mohla objevit jakási jiná „velká událost“. Vedle toho také čas od času slýcháme o Young Avengers, New Avengers či Dark Avengers. O tuhle značku tedy jednoznačně nepřijdeme…

A co by mohlo být onou „bohatou látkou“ (v originále „ritch mythology“) z Marvel komiksů? V tuhle chvíli to vypadá, že by mohlo jít o mnohovesmír. Z toho teď studio těží, tak schválně, kam nás tahle výrazná příběhová cestička zavede.

Foto je ilustrační (Marvel)

Zdroj: ComicBook

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu