The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman

The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Florian Zeller naváže na výtečné drama The Father adaptací další ze svých divadelních her, tentokrát na téma rodiny a dospívání.

Francouzský dramatik Florian Zeller se jedním malým, avšak intenzivním dramatem o stárnoucím muži bojujícím se stařeckou demencí etabloval mezi tvůrce, kteří si zaslouží pozornost milovníků filmu. Zeller si pro svůj celovečerní režijní debut vybral adaptaci jedné ze svých divadelních her a do ústřední role obsadil nikdy neselhávajícího Anthonyho Hopkinse. Snímek The Father postupně sbíral nominace i ceny na nejednom mezinárodním festivalu a krasojízdu ukončil na letošních Oscarech, kde získal ze šesti nominací cenu za nejlepší adaptovaný scénář a Anthony Hopkins si vysloužil ve svých 83 letech druhého Oscara. Nyní Zeller zkusí zopakovat filmový úspěch adaptací další z jeho divadelních her.

The Son je stejně jako The Father součástí Zellerovy divadelní trilogie zasazené do prostředí rodiny. Hlavním hrdinou je Peter, který žije rušný rodinný život se svou partnerkou Emmou a jejich novorozeným dítětem. Poklidný rodinný život rozvrátí příchod Peterovy exmanželky Kate, jež se objeví na jejich prahu s problémovým, dospívajícím synem Nicholasem. Snímek bude sledovat Peterovu snahu být dobrým otcem pro svého nově nalezeného syna a zároveň zachovat pilně vybudovaný život s Emmou a emocionální pouta, která je drží pohromadě.

Ústředního hrdinu si zahraje Hugh Jackman. Australského rodáka jsme naposledy mohli vidět v loňském dramatu Špatné vychování od HBO a letos v srpnu ho snad uvidíme v romantickém sci-fi thrilleru Reminiscence od spoluautorky Westworldu Lisy Joy, který má stanovené české a slovenské datum premiéry na 26. 8. Postavu exmanželky Kate ztvární Laura Dern. Na rozdíl od The Father, který se odehrává pouze ve třech interiérech, by The Son mohl nabídnout filmovější podívanou. O dalších informacích vás budeme průběžně informovat.

Zdroj: Deadline

Foto je ilustrační, ze snímku The Father (Sony Pictures)

Galerie: 10

The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu The Son: Po Hopkinsovi zápolícím se stařeckou demencí bude o Oscara usilovat Hugh Jackman | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu