Shang-Chi: Kung-fu marvelovka odhalila dalšího záporáka a první pohled na hrdinu v kostýmu

Shang-Chi: Kung-fu marvelovka odhalila dalšího záporáka a první pohled na hrdinu v kostýmu | Fandíme filmu
Charlie Wen
Zobrazit další 1 obrázek
Hračky odhalily pohled na stěžejní postavy nového Marvel filmu. A představitel hlavní role tvrdí, že by Shang-Chi porazil Hulka. AKTUALIZOVÁNO

Článek může obsahovat spoilery pro Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

AKTUALIZACE: Na internetu se objevily ještě fotky hraček Funko POP, které také ukazují, že ve filmu bude vystupovat drak. Není tu označený jako Fin Fang Foom, ale jako The Great Protector (Velký strážce/ochránce).

Původní příspěvek: Marvelovská novinka Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings byla nedávno odsunuta na pozdější, zářijový, termín. Nicméně produkci navazujícího zboží nezastavíte, a tak roste šance, že ven budou unikat fotky nejrůznějších hraček.

Díky figurkám jsme se mohli podívat na podobu samotného Shang-Chiho (Simu Liu) nebo na prozatím záhadnou postavu jménem Xialing, již hraje Meng'er Zhang. Nepodařilo se mi dohledat že by Xialing byla existující postava v komiksech. Zato další hračka představila Wenwua, alias populárního záporáka The Mandariana, jehož představuje Tony Leung. A pak je tu ještě maskovaná figurka jménem Death Dealer. V komiksech je postava druhořadým Shang-Chiho protivníkem, bojovník co se objeví v několika málo komiksech. V souvislosti s filmem o ní slyšíme poprvé a nevíme, kdo ji bude hrát. Nedávno byl do filmu obsazený Dallas Liu (PEN15) do zatím neodhalené role, tak třeba postavu ztvární právě on. U jednotlivých figurek jsou v balení vidět ještě sběratelské součástky k poskládání větší figurky postavičky jménem Mr. Hyde, mělo by se nicméně jednat čistě o komiksovou figurku, která s filmem nesouvisí.

Kdo by s filmem souviset mohl, je drak Fin Fang Foom. Stále se vedou debaty o tom, zda se ve filmu objeví. Teď by tomu naznačovala nová stavebnice LEGO, ve které skutečně je vložená skládací figurka draka. Stavebnice je pojmenovaná „Boj v prastaré vesnici“ a jak víme ze záběrů z natáčení, prastará vesnice podobná té, kterou vidíme na krabičce, skutečně ve filmu bude figurovat. I kdyby ale drak nakonec ve filmu chyběl, po pravé straně se alespoň můžete podívat na vůbec první pořádný obrázek Shang-Chiho v kostýmu.

Sám Simu Liu, představitel hlavní role, v rozhovoru pro Toronto Sun uvedl, že první zkoušení kostýmu je pro něj nejpamětihodnějším momentem celého natáčení. Cítil tíhu toho momentu, kdy do velkého superhrdinského filmu poprvé vstoupil hrdina asijského původu a byl z toho dojatý. Zároveň zažertoval, že po pěti dnech už nepohodlný kostým ze srdce nenáviděl. V tom samém rozhovoru také Liu sebevědomě uvedl, že Shang-Chi by zcela nepochybně v souboji porazil Iron Mana, Hulka i Black Widow. Black Widow je jasná, ta jako jediná ze jmenovaných nemá nadlidské síly či hypermoderní brnění. Ale pokud by skutečně Shang-Chi porazil Hulka či Iron Mana (a není to jen hercovo chvástání), pak nás čeká setkání se skutečně mocným hrdinou.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 2. 9. 2021.

Foto: Marvel

Zdroje: Deadline, Toronto Life,

Galerie: 2

Shang-Chi: Kung-fu marvelovka odhalila dalšího záporáka a první pohled na hrdinu v kostýmu | Fandíme filmu Shang-Chi: Kung-fu marvelovka odhalila dalšího záporáka a první pohled na hrdinu v kostýmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest