Black Panther 2: Známe T‘Challova nástupce?

Black Panther 2: Známe T‘Challova nástupce? | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Režisér Ryan Coogler je přesvědčený, že zesnulý Chadwick Boseman by trval na tom, aby se bez něj pokračovalo.

Ryan Coogler je jako producent nominovaný za snímek Judas and the Black Messiah na Oscara. The Hollywood Reporter si s ním o filmu popovídal a zeptal se jej i na Black Panthera 2. Režisér a scenárista loni spolu se smrtí Chadwicka Bosemana ztratil především přítele. Ztratil ale také kolegu a hlavní hvězdu filmu, který měl zrovna rozepsaný. Před tvůrci tak vyvstala otázka, co si s příběhem dál počít. S jistotou Coogler může říct jen to, že ukončit přípravy pokračování nebylo alternativou. Boseman žil pro kolektiv. Byl z těch herců, kteří s vámi zůstanou číst svoje repliky, i když zrovna nejsou v záběru a jejich strana rozhovoru se netočí. Jako Black Panther byl obsazený dlouho před tím, než byl najatý Ryan Coogler. Byl to „jeho“ film, měl potřebu se na place o všechny postarat. V žádném případě by si podle Ryana nepřál, aby se jen kvůli jeho absenci skončilo. Chtěl by, aby Black Panther dál pokračoval. A pokračovat bude.

Jenže jak? Lupita Nyong'o, jež v sérii hraje Nakii, v rozhovoru pro Good Morning America uvedla, že všichni jsou připravení dál nést Chadwickův odkaz. Ryan Coogler podle ní má řadu skvělých nápadů, ale jaké to jsou, to neprozradila. Představitel Falcona Anthony Mackie v Black Pantherovi nevystupuje (nebo zatím nevystupoval), ale v jedné věci má jasno: Bosemanovu roli nemůžete přeobsadit! Uvedl to v rozhovoru pro Jemele Hill. Stejný názor s Anthonym sdílejí i přední představitelé Marvelu.

V tom případě jsou tu asi dvě hlavní možnosti, jak pokračovat. Buď se z Black Panthera stane kolektivní film, postavený na skupině hrdinů, anebo místo T‘Chally do čela vstoupí nějaká další figura. Mohla by to být T‘Challova sestra Shuri (Letitia Wright), zmiňovaná Nakia nebo vůdce kmene Jabari M‘Baku (Winston Duke). Ten po část prvního filmu vystupoval jako antagonista, ale dokázal s T‘Challou najít společnou řeč. Mohl by nalézt vykoupení také W'Kabi, T‘Challův dlouholetý nejbližší přítel, jenž svého krále v prvním filmu zradil? Minimálně si můžeme říct, že jeho představitel Daniel Kaluuya je aktuálně po nominaci na Oscara za Judas and the Black Messiah horké zboží, takže z „obchodního“ hlediska by to smysl dávalo. Sám Kaluuya v rozhovoru pro The Ringer řekl, že Black Panther 2 musí především vzdát hold Chadwicku Bosemanovi. V rozhovoru pro Jemele Hill tvrdil, že s režisérem o pokračování nemluvil, ale pokud by jej potřeboval, je jednoznačně k dispozici.

A podobně je pohlíženo také na Michaela B. Jordana. Jeho Killmonger byl sice v prvním filmu záporák a zemřel, ale přeci jen jsme ve světě komiksu, na rozdíl od té skutečné není příběhová smrt velký problém. A z kolegů pozůstalých po Bosemanovi je Jordan tou největší hvězdou. V rozhovorech je tak na návrat k Black Pantherovi občas dotazován. Pro Good Morning America v únoru zopakoval, svůj tradiční postoj - tedy že pro svou filmovou rodinu by udělal cokoliv, pokud by měl příležitost. Vedle toho ale připojil magickou formulku „moc k tomu nemohu říci“. To lze vykládat dvěma způsoby – buď k tomu nemá co říci, protože zkrátka není součástí projektu, nebo k tomu nemůže nic říci, protože už se součástí projektu stal a je vázán smluvní mlčenlivostí. Jordanovi fanoušci samozřejmě doufají ve druhou variantu.

A pak je tu ještě divoký drb, který se objevil v posledních dnech. Na přelomu ledna a února jistý Enty (údajně hollywoodský právník) na svém drbacím blogu Crazy Days & Nights napsal, že Regé-Jean Page je zvažovaný jako nový Black Panther. Enty občas na svém blogu sdílí naprosté nesmysly, nebo jen tak trollí, ale v minulosti už několik zákulisních informací skutečně vynesl, proto je mu mezi filmovými fanoušky čas od času věnována pozornost. Když bylo před pár dny oznámeno, že Page nebude uvázaný 2. sérii seriálu Bridgerton, začalo se online diskutovat o tom, že by na Black Panthera 2 mohl mít přinejmenším čas.

Mezitím už se mezi fanoušky stačila rozšířit teorie, že by Regé-Jean Page mohl hrát Kevina Colea. Cole je newyorský detektiv, kterému kolegové pro světlou barvu kůže přezdívají „Kasper“. Cole je sužovaný zkorumpovaným prostředím policie, kde nemá šanci být povýšený a vydělat tak dost, aby zaopatřil rodinu. Když náhodou objeví kostým Black Panthera, začne jej využívat ke stíhání zkorumpovaným policistů, doufajíc, že si tak půdu pro povýšení přeci jen připraví. Různé osoby se Colea pokoušejí zneužít pro své účely, zároveň se ale ukáže, že jej vlastně král T‘Challa testoval, aby zjistil, zda jej může přijmout do svých služeb.

Sám T‘Challa v komiksu vystupuje, ale je upozděný, ve filmu by se bez něj zřejmě dalo obejít. V příběhu dále figurují třeba i Falcon nebo White Wolf (což je ve filmech Bucky Barnes), ale také Killmonger, jenž v komiksech v té době zrovna vstane z komatu. Cole zprvu operuje pouze v kostýmu, bez nadlidských sil a později mu je podán uměle vytvořený nápoj síly (filmy budou muset vyřešit, že zahrada kouzelných bylin ve Wakandě byla vypálena).

Režisér Coogler by tedy v Coleovi mohl najít odpověď na otázku chybějícího protagonisty, navíc by se skrze postavu mohl věnovat problematice rasy ve vztahu k americké policii. Už v prvním Black Pantherovi byly pro režiséra sociální otázky extrémně důležitou součástí vyprávění, takže se jistě pokusí uchopit nějaké ryze černošské téma.

Tohle vše jsou ale zároveň pouze spekulace, žádné věrohodné zprávy o tom, že by se ve filmu měli objevit Regé-Jean Page nebo Kevin Cole zatím neexistují. Natáčení filmu má začít v červenci, tak do té doby stoprocentně budeme vědět víc. Datum premiéry v Česku a na Slovensku je stanovené na 7. 7. 2022.

Zdroje: Crazy Days and Nights, Good Morning America, Good Morning America II, The Hollywood Reporter, The Ringer, Jemele Hill I, Jemele Hill II,

Galerie: 2

Black Panther 2: Známe T‘Challova nástupce? | Fandíme filmu Black Panther 2: Známe T‘Challova nástupce? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu