Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce

Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 14 obrázků
Na konkrétním případu názorně ukazujeme, jak snadno jde zpochybnit některé "žhavé novinky", které se šíří po síti.

Jennifer Lawrence ve Fantastické čtyřce? S tímhle divokým tvrzením přišel australský Daily Telegraph, tak si to pojďme rozebrat. Daily Telegraph je uzamčený platební bránou, ale zprávu převzal Daily Mail. Už tady však mohlo dojít ke zkreslení. Oba deníky jsou dále považované za bulvární a ne zcela důvěryhodné. S tímhle vědomím si nicméně zrekapitulujme, co Telegraph tvrdí.

Článek je obecně o tom, že množství natáčených hollywoodských projektů bude v Austrálii narůstat. To je pravda. V dohledné době kvůli pandemii – v Austrálii lze po absolvování karantény točit bez omezení, v zemi je minimum nakažených. Dlouhodobě se potom Hollywood do Austrálie stěhuje za finančními pobídkámi/daňovými úlevámi a kvůli tomu, že jinde po světě zkrátka dochází místo – s nárůstem streamovacích služeb se kapacity velkých ateliérů všude tenčí.

Daily Telegraph nicméně dále tvrdí, že příští měsíc by do země měla přiletět specificky Jennifer Lawrence a točit tam Fantastickou čtyřku! Když se na to podíváme čistě logicky, tak to nedává příliš velký smysl. Disney v Austrálii plánuje točit dlouhodobě, nicméně aktuálně tam chystá Thora: Love and Thunder, další projekt u protinožců studio téměř jistě roztočí teprve po Thorově dokončení. A Fantastickou čtyřku natočí režisér Jon Watts. Ten momentálně připravuje Spider-Mana 3. I kdyby ho měl za měsíc hotového, čeká jej náročná postprodukce, určitě nepoletí v březnu přes půl světa, aby se souběžně věnoval úplně jinému filmu.

(Poznámka na okraj: Lawrence se nedávno zranila při natáčení filmu Don't Look Up, ale vypadá to, že brzy po nehodě mohla pokračovat v práci a harmonogram projektu by se neměl protahovat. Tohle by tedy na další hereččiny aktivity nemělo mít vliv).

Buď je tedy zpráva obíhající internet zcela nesmyslná, nebo Lawrence letí do Austrálie z jiného důvodu. Buď kvůli úplně jinému projektu nebo minimálně kvůli jiné marvelovce – v zásadě tedy jedině kvůli zmiňovanému Thorovi, protože jakékoliv další projekty jsou ještě daleko. Pokud by skutečně u Marvelu měla něco hrát, tak je samozřejmě otázkou, zda by si zopakovala roli mutantky Mystique  anebo by pro ni měl Marvel nějakou novou úlohu.

Už jsme viděli obě dvě varianty. Alfred Molina hrál Doctora Octopuse ve starších filmech se Spider-Manem (mimo aktuální kontinuitu) a ťeď se k roli vrací i v soudobých Marvel filmech. A kupříkladu Chris Evans v minulosti představoval Human Torche ze starší Fantastické čtyřky, jen aby byl později v rámci aktuální kontinuity obsazený jako Captain America.

Ze spolehlivých zdrojů se ke zprávě vyjádřil redaktor Deadline.com Justin Kroll, který uvádí, že pokud jde o Fantastickou čtyřku, Marvel teprve začal hledat vhodné scenáristy, takže natáčení je opravdu ještě skutečně daleko. Kvůli téhle marvelovce tedy Lawrence k protinožcům jednoznačně neletí. V posledním roce nicméně australský bulvár o příletech celebrit do země informoval docela spolehlivě, takže úplně asi hereččinu návštěvu kontinentu vyloučit nemůžeme. Jen je v tuhle chvíli na 99,9% jisté, že nesouvisí Fantastickou čtyřkou.

Foto: Marvel/Fox

Zdroje: Daily Mail, Justin Kroll

Galerie: 15

Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu Fantastická čtyřka: Proč Jennifer Lawrence nebude hrát v nové marvelovce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu