Thor: Kdo si také mohl zahrát Lokiho

Thor: Kdo si také mohl zahrát Lokiho | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 1 obrázek
Do světa Marvelu se mohl vypravit třeba i Ace Ventura.

Londýnský rodák Tom Hiddleston je takřka deset let nedílnou součástí Marvel Cinematic Universe. Poprvé se představil coby Loki v marvelovce Thor z roku 2011, kterou režíroval Kenneth Branagh. Společně se znali z účinkování v úspěšném kriminálním seriálu Wallander, tudíž nebylo žádným překvapením, že Hiddleston na castingu uspěl. Nicméně nebyl zdaleka jediným adeptem na roli boha klamu a přetvářky, přičemž minimálně dva herečtí konkurenti nebyli daleko od toho, aby mu atraktivní part vyfoukli. Dle dostupných informaci se Branagh nejprve osobně sešel s Joshem Hartnettem (Nabít a zabít, 30 dní dlouhá noc), o něhož měl mít údajně zájem. K dohodě z nespecifikovaných důvodů nedošlo, ovšem tvůrci měli v hlavách pořád ideu, že úloha bude nabídnuta Jimu Carreymu. Marvel si na slavného komika myslel hned od začátku, jenže nabídku Carrey vůbec nikdy nedostal, neboť Hiddleston zazářil na kamerových zkouškách, ihned si všechny získal a dále nebylo co řešit.

Paramount Pictures

Pravdou je, že Carreyho "star-power" v posledních letech vcelku výrazně oslabovala. Pakliže by onehdy vstoupil do MCU, bezpochyby by to nasměrovalo jeho kariéru trošku jinam a stoprocentně by si na konto připsal větší hity, než jaké se vyklubaly například ze snímků Pan Popper a jeho tučňáci, Návrat blbýho a blbějšího či Dark Crimes. Letošek však nastartoval (z hlediska tržeb) slušně, když u diváků trošku nečekaně zabodovala "prokletá" videoherní rodinná zábava Ježek Sonic.

Carreyho ztvárnění Thorova nevyzpytatelného bratra by určitě mělo něco do sebe, ale vzhledem k tomu, jak si fanoušci Hiddlestonova Lokiho zamilovali, učinil Marvel zřejmě moudré rozhodnutí.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Marvel

Thor

06.05.2011 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 2

Thor: Kdo si také mohl zahrát Lokiho | Fandíme filmu Thor: Kdo si také mohl zahrát Lokiho | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest