Není čas zemřít: Příští bondovka se celá mohla odehrávat v Jamesově hlavě

Není čas zemřít: Příští bondovka se celá mohla odehrávat v Jamesově hlavě | Fandíme filmu
EOn
Zobrazit další 2 obrázky
Bondova šéfová Barbara Broccoli postupně v průběhu let sérii přidává na feminismu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Je pravda, že Spectre patří k hůře přijatým bondovkám a zrovna na závěr snímku se snáší docela dost kritiky. Tohle by mohla být cesta, jak závěr přepsat. Popřípadě je fakt, že závěr Spectre působil docela definitivně, jako Bondovo loučení. Pokud by se většina nového filmu odehrávala předtím, nemuseli by filmaři řešit klasické klišé, kdy se vysloužilý agent má ještě jednou (po kolikáté už) vrátit do služby. Také je pravda, že Není čas zemřít má být Craigovým posledním snímkem, a skrze příběh zasazený do Jamesovy představivosti by asi bylo možné připravit hodně introspektivní a retrospektivní podívanou. Popřípadě, pokud by Daniel Craig například projednou chtěl zkusit podat agenta 007 více komediálně, tak v jeho fantazii by to možné bylo, aniž by to narušilo celkovou stylizaci Danielovy bondovské éry.

Jak už ale víme, k ničemu takovému nikdy nedošlo a tenhle nápad pro Fukunagu zůstal jen myšlenkovým cvičením. Buď jej sám zavrhl, nebo jej zatrhla produkční společnost EOn, která vždycky nakládala s agentem 007 dost konzervativně. Ostatně, dle dostupných informací Fukunagův předchůdce Danny Boyle od projektu odstoupil právě proto, že se nedokázal se studiem shodnout na tom, jak by vlastně měla příští bondovka vypadat a podle zákulisních klepů byl jeho scénář příliš radikální.

Když už je řeč o konzervativnosti, hodně dlouho se mluví o tom, zda po Craigovi roli převezme další běloch, anebo produkce zangažuje herce tmavé barvy pleti, anebo dokonce třeba ženu. Prozatím debaty o Bondovi pro nové tisíciletí filmaři vyřešili šalamounsky, když do příběhu zařadili postavu Nomi (Lashana Lynch). Z toho, co prozatím víme to vypadá, že černošská agentka po Jamesově odchodu do důchodu převezme pozici agenta 007. Není novým Bondem, ale zastává jeho úlohu. S tím, jaké ženské postavy mají ve filmu vystupovat, přišla podle Fukunagy samotná šéfka produkční společnosti EOn, Barbara Broccoli, jež prý zároveň postupně během let víc a víc přidává do série feminismus, podle toho, jak to situace v Hollywoodu dovoluje. Už v minulosti prý Broccoli chtěla točit spin-off s postavou Jinx, kterou v bondovce Dnes neumírej ztvárnila Halle Berry (blíže to rozebírá starší článek), ale nakonec na něj nikdy nedošlo. Chystá se snad tentokrát něco obdobného s Nomi? Necháme se překvapit.

Dole v galerii najdete fotografie z Není čas zemřít. Titulní fotka je ze snímku Spectre.

Není čas zemřít (2020): James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií.

Datum české premiéry bylo stanoveno na 19. listopadu 2020.

Zdroje: Interview Magazine

« Předchozí kapitola

Galerie: 3

Není čas zemřít: Příští bondovka se celá mohla odehrávat v Jamesově hlavě | Fandíme filmu Není čas zemřít: Příští bondovka se celá mohla odehrávat v Jamesově hlavě | Fandíme filmu Není čas zemřít: Příští bondovka se celá mohla odehrávat v Jamesově hlavě | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu