Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3

Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3 | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 6 obrázků
Spolu s letošním oscarovým vítězem příští Hvězdné války napíše scenáristka, která byl na Oscara nominována.

Čtvrtého května (May the 4th)  je tradiční svátek všech příznivců Star Wars a letos nám k tomu svátku Lucasfilm nadělil opravdu hezký dáreček. Oficiálně bylo oznámeno, že jeden z příštích Star Wars filmů natočí Taika Waititi.

Poprvé v lednu jsme se doslechli, že Lucasfilm jedná s Taikou Waititim o režii dalšího Star Wars filmu. Nicméně asi měsíc na to Waititi celou záležitost zahrál do autu, když v rozhovoru řekl, že se zúčasní jakéhokoliv projektu, který nepůsobí jako kariérní sebevražda. Což Star Wars v současnosti působí – ať už natočíte cokoliv, je tu velká šance, že vás alespoň část publika (hlasitá část publika) nepochválí a studio se o půl roku později bude tvářit, že neexistujete, aby tomu publiku vyšlo vstříc. Pak bylo dlouho ticho, takže to mohlo vypadat, že Waititi skutečně žádné Star Wars točit nebude. Nicméně Waititi buď přišel s takovým nápadem, který jako kariérní sebevražda nepůsobí, zahořela v něm opravdu silná chuť po předaleké Galaxii nebo mu Disney složil před dveře náklaďák peněz, protože teď je vše jinak.

Lucasfilm vydal oficiální prohlášení, ve kterém oznámil, že se skutečně chystá Star Wars film, který bude režírovat Taika Waititi. Ten zároveň bude spoluautorem scénáře. Pomáhat mu bude Krysty Wilson-Cairns, talentovaná autorka, která pracovala na seriálu Penny Dreadful, podílela se na scénáři pro Last Night in Soho, novinku Edgara Wrighta, a je spoluautorkou scénáře pro válečný snímek 1917, za který letos byla nominována na Oscara.

V závěrečném klání ji nakonec neporazil nikdo jiný než Taika Waititi, který zvítězil se snímkem Králíček Jojo. Společně by mohli tvořit opravdu silný tandem. V minulosti bylo oznámeno, že jeden z nových Star Wars filmů chystá jako producent šéf Marvelu Kevin Feige, se kterým se Waititi zná z natáčení Thora: Ragnarok a Thora: Love and Thunder. V tuhle chvíli se nicméně nezdá, že by Waititi točil právě Feigeho film, spíš jde o dva separátní projekty.

Také budeme zvědaví, nakolik dostane Taika u Lucasfilmu tvůrčí svobodu. Waititi má obvykle dost specifický styl vyprávění, což jsme mohli hezky vidět, když se Thor: Ragnarok tónem výrazně odklonil nejen od předchozích Thorů, ale vlastně od všech marvelovek. Lucasfilm přitom obvykle dbá na to, aby režiséři pokud možno zapadali do jeho zajetých kolejí, a pokud se to nedaří, neváhá je vyměnit. Zatím se to stalo u všech celovečerních filmů, krom Epizod VII a VIII. Musíme tedy doufat, že Waititi dostane volnou ruku a studio se nebude snažit jeho přirozenost nějak potlačit. Na druhou stranu je pravda, že režisér pro Lucasfilm natočil už epizodu seriálu Mandalorian, takže si obě strany mohly vzájemnou spolupráci vyzkoušet.

Waititi pochází z Nového Zélandu, kde se profiloval jako režisér nezávislých komedií. Největší pozornost vzbudily jeho parádní kousky Co děláme v temnotách a Hon na pačlověky. Pak už následovala hvězdná hollywoodská kariéra spolu s Thorem: Ragnarok a Králíčkem Jojo. Nedávno Taika dokončil fotbalovou komedii Next Goal Wins a začíná s přípravami Thora: Love and Thunder. Ten má být uvedený v roce 2022, takže lze předpokládat, že Waititiho Star Wars neuvidíme dřív, než v roce 2023.

A když už celebrujeme May the 4th, tak tady je slavnostní video, které u té příležitosti Lucasfilm zveřejnil a dole v galerii na vás čeká oslavný plakát.

Zdroj: Lucasfilm

Galerie: 7

Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3 | Fandíme filmu Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3 | Fandíme filmu Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3 | Fandíme filmu Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3 | Fandíme filmu Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3 | Fandíme filmu Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3 | Fandíme filmu Star Wars: Další film oficiálně natočí oscarový Taika Waititi, režisér Thora 3 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest