The Batman, The Flash, Shazam! 2 a další filmy Warneru mění datum premiéry

The Batman, The Flash, Shazam! 2 a další filmy Warneru mění datum premiéry | Fandíme filmu
Warner Bros.
Datum premiéry dostala nová sci-fi s Hugh Jackmanem nebo tenisové drama s Willem Smithem. A vzdá Warner celé letošní léto?

Ráno jsme vám přinesli zajímavosti z rozhovoru, ve kterém režisér Matt Reeves mimo jiného uváděl, že štáb The Batmana vzorně čeká na to, až zase bude bezpečné natáčet. Teď vidíme, že produkce zřejmě nepočítá s tím, že by to bylo brzy – Uvedení filmu se totiž o zhruba tři měsíce odkládá. Původně jsme snímek měli dostat 25. června příštího roku, novým termínem je 1. 10. 2021. Tím ale posuny komiksových DC filmů nekončí. The Flash má podle nového plánu dorazit o něco dříve. Počítalo se s ním na přespříští červenec, místo toho by měl být uvedený 3. 6. 2022. Naopak se odkládá Shazam! 2. Toho jsme se měli dočkal v dubnu a místo toho jej uvidíme (nebo bychom měli) 4. 11. 2022.

Můžeme spekulovat o tom, proč si filmy vybraly zrovna takové termíny. U Batmana se dlouho šušká, že by mohl být inspirovaný komiksem Dlouhý Haloween. Uvedení právě na tento svátek by tak mohlo být spojené s reklamní kampaní. Proč se zdrží o tolik měsíců Shazam! 2? Není vyloučené, že snímek bude nějakým způsobem provázaný s Black Adamem (v komiksech jsou postavy úzce propojené) a natáčení Black Adama se odkládá. Tak třeba to pokračování Shazama! nějak ovlivní. Proč by ale měl The Flash běžet s předstihem, to čert ví.

Warner ale nepřesouvá pouze komiksové filmy. Australské natáčení životopisného filmu o Elvisu Presleym se zastavilo, když Tom Hanks, představitel jedné z hlavních rolí, dostal koronavirus. Tom už je zdráv, nicméně na obnovení natáčení si ještě počkáme. A stejně tak na film. Původně měl být promítaný příští rok v říjnu, nakonec by měl dorazit 5. 11. 2021. Prequel Sopránových, The Many Saints of Newark, měl dorazit letos v září, místo toho má premiéru nově stanovenou na 12. 3. 2021.

Odložené bylo také natáčení tenisového dramatu King Richard s Willem Smithem. Měli jsme se jej dočkat letos na podzim, místo toho je nově premiéra stanovena na 19.11. 2021. Z toho jde usuzovat, že má studio se snímkem oscarové ambice, jinak by jej neodkládalo o rok, ale třeba jen o pár měsíců. Datum premiéry dostal také sci-fi film Reminiscence s Hugh Jackmanem, který uvidíme 16. 4. 2021. A pak je tu ještě dosud nepojmenovaný snímek který se měl podívat na hnutí Černých panterů a měl mít premiéru letos 21. srpna. Film byl prozatím stažen z programu a náhradní datum nebylo stanoveno. Nevíme, zda se snímek nestíhal včas dokončit, má nějaké jiné problémy, anebo Warner přestává věřit tomu, že bude letos v srpnu možné úspěšně natáhnout lidi do kin.

Pokud by platila ta poslední možnost, tak se nabízí otázka, jak to bude se zbylými filmy, které má Warner na léto naplánované. Minimálně u snímku Tenet Christophera Nolana asi málokdo věří tomu, že by 17. 7. skutečně byl do kin uvedený. Pokud jde o Wonder Woman 1984, tak u té si minimálně herečka Connie Nielsen (představitelka matky Wonder Woman) není tak docela jistá, zda se opravdu podaří snímek dostat do kin 14. 8., jak se momentálně plánuje. Pokud jde o budoucí filmy, tak pochybovat můžeme také o tom, zda se stihne do 21. 5. 2021 dokončit Matrix 4, který také byl pozastavený uprostřed natáčení. The Batman, který má hodně podobný harmonogram, měl být uvedený jen asi o měsíc později a z původního termínu ustoupil. Tak uvidíme, jak to nakonec bude. Jisté je v tuhle chvíli pouze to, že termíny se zcela jednoznačně budou dál měnit.

Zdroje: ABC, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest