Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival

Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu
Silk Films
Zobrazit dalších 7 obrázků
Talentovaný český tvůrce bude reprezentovat naši zemi v americkém Texasu.

Festival South By Southwest (SXSW) se snaží pomoci kreativním lidem dosáhnout jejich cílů. Společnost SXSW byla založena v 1987 v Austinu v Texasu a je nejznámější pro své konference a festivaly, které oslavují konvergenci interaktivního, filmového a hudebního průmyslu. Tahle důležitá kulturní událost probíhá v Austinu každého jaro (letos od 13. do 22. března). Její součástí jsou každoroční prezentace nových hudebních talentů, nezávislých filmů a inovativních technologií. Pořadatelé lpí na rozmanitosti, neboť pomyslným heslem festivalu obecně je, že k nejneočekávanějším objevům dochází v interakci, když se střetávají různá témata, rozdílné perspektivy a především lidé.

Ve filmové sekci krátkometrážních filmů bude mít letos zastoupení i Česká republika, neboť se v texaském hlavním městě představí čtrnáctiminutový snímek Figurant, jenž vzniknul v česko-francouzské koprodukci. O režii a scénář se postaral Jan Vejnar a do hlavní role obsadil známého francouzského herce Denise Lavanta (Já a Kaminski, 3 dny v Quiberonu). Pražský rodák Vejnar vystudoval Filmovou akademii Miroslav Ondříčka v Písku a během studií natočil kraťasy Automatic for the People (2010) a Videoterapie (2011). Úspěch si připsal i se znělkou kina Aera Godzilla, jež vyhrála v roce 2014 zlatého Louskáčka. Věnuje se i rozhlasové tvorbě (komediální hra Schůze garážového družstva z roku 2015). Krátkometrážní snímek Figurant představuje jeho hranou prvotinu.

Figurant vypráví příběh námezdního dělníka, jenž přichází na ranní směnu v průmyslovém areálu na předměstí. Když odloží své osobní věci i svou vlastní identitu, je oblečen do vojenské uniformy a vyzbrojen. Jeho odhodlání nezaostávat za zkušenějšími je následně prověřeno sérií znepokojivých událostí.

Kameru obstaral Šimon Dvořáček a vyjma Lavanta lze ve snímku zaznamenat například i Michala Kerna, Jiřího Kocmana, Michaela Drahoše nebo Filipa Chludu.

Zdroje: SXSW I, SXSW II

Galerie: 8

Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu Figurant: Český film s evropskou filmovou hvězdou v hlavní roli se dostal na prestižní americký festival | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu