Box Office: Morfujeme! Čtyřicetimilionový zord!

Box Office: Morfujeme! Čtyřicetimilionový zord! | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Strážci vesmíru nejsou teenage Strážci galaxie a vůči Krásce a zvířeti působí jako parta děcek, která si hraje na spasitele světa. To ale neznamená, že nebudou novou sérií.

Lionsgate se zakousli do další teenager série a jen tak se jí nepustí. Od Hunger Games je to už docela dlouhá doba a Power Rangers jsou dostatečnou záplatou. Film startuje se 40,5 miliony dolary. To se nezdá jako hodně, ale film stál 110 milionů a jde o akční origin blockbuster, který zbožňuje jak mladá cílovka, tak lehce starší fandové původního seriálu. Od čtvrtka se film hraje téměř jako něco z marvelovské Phase Two, což je docela vtipné, když jde o již zmíněný origin story Strážců vesmíru. Mezinárodně je zatím utrženo 19 milionů.

Lionsgate mají hity (La La Land, John Wick 2, Hacksaw Ridge), ale akcionáři zřejmě potřebovali nějaký dlouhodobější závazek, takže tu máme další sérii, kde se plánuje kolik, šest filmů? Šest filmů. Marketingová kampaň se držela docela zkrátka a dlouho se soustředila hlavně na postavy, aby až ke konci dorazilo robotí bitkaření. Ohlasy jsou tak nějak průměrné a ne úplně každý rodič a každé děcko je spokojené s tím současným "zatemňováním" a "zvážňováním" barevných teenagerů v kostýmech, ale co. Uvidíme následující víkendy, protože současná konkurence je silná a nijak rozhodně nepoleví ani v nadcházejících týdnech.

Ano, sci-fi Život moc dlouho v kinech "nepřežije". Film měl být původně alternativní hororový program k Pirátům z Karibiku, ale Ridley Scott si řekl, že to není zlý nápad a na květen tak přesunul ze srpna Alien: CovenantŽivot tak musel rychle pryč a jediný volný termín se naskytl na konci března. Thriller tak startuje jen s 12,6 miliony. Nijak mu nepomohly vtipné fanouškovské teorie, že jde o skrytý prequel k Venomovi. Sony se snažili a zaplatili i Super Bowl trailer, ale když ani takhle silný cast neutáhne docela populární žánr vyvražďovací sci-fi, něco je špatně. Ryan Reynolds není tahák mimo Deadpoola, to se ví. Ale i pro Jakea Gyllenhaala jde o jeden z těch horších otvíráků. Jestli je vám Život drahý, tak se modlete za nějaká dobrá zahraniční čísla, my ostatní ale zřejmě můžeme tenhle film pohřbít. Zatím z mezinárodních trhů stihlo přitéct 16 milionů.

Ještě hůře dopadla buddy-cop komedie CHiPs, kterou si napsal, zrežíroval Dax Shepard. Taky se pasoval do hlavní role a roličku přihodil i své ženě Kristen Bell. Těžko říct, jestli Shepardovi nějak výrazně záleží na původním seriálu ze 70. let o motorizované hlídce nebo jen potřeboval lepší daňové přiznání. Film má dost zlé recenze, je prý pitomý, šovinistický a homofóbní. Možná se ho ujmou Rusové místo téměř zakázaných Power Rangers, kam si Hollywood dovolil připsat LGBT postavu. Proč se tady vlastně zdržuju? Debut 7,6 milionů, mezinárodně to pak dělá dalších 1,9.

Vítězem víkendu jsou Kráska a zvíře s 88 miliony v druhém týdnu a čtvrtým nejlepším druhým týdnem všech dob. Po 10 dnech to dělá v Americe 317 milionů, což je taky čtvrtý nejlepší balík peněz všech dob. A propad ve druhém týdnu u filmu se 100+ milionovým debutem? Ano, taky čtvrtý nejlepší. Teď už víme, že půl miliarda ze Států je vysoce pravděpodobná. Miliarda ze světa? Asi to bude těsné, ale se 690 globálními miliony je to pro Disneyho na dobré cestě. 

Dlouho jsme neslyšeli o Číně, ale tento víkend tam bylo docela rušno, protože dorazil Kong: Ostrov lebek a utržil tam 71 mega. Druhý nejlepší otvírák tento rok v rámci amerického importu (první je pořád Resident Evil s 94 mega). V Americe má film 133 mega a celosvětově je na necelých 400 milionech. Solidní hit. Dvoustovku v USA překonal Logan a globálně je už dávno za půl miliardou. Přesně řečeno má 565 milionů. Mimo Vymítání Ďábla a Hannibala je Get Out aktuálně nejlepším eRkovým hororem všech dob se 147 miliony z Ameriky. Ze světa zatím přichází jen sedmička, ale to už je asi Blumhousům fuk, protože ten film stál polovinu toho, co teď utrží v zahraničí.

Z menších filmů se na chvíli stavil Wilson s bručounem Woodym Harrelsonem. V 310 kinech diváci nechali nějakých 330 000 dolarů. Multiplexům se nevyplatí tam film držet déle než dva týdny. Příští týden dorazí o trochu lepší menší film natáčený v Čechách. Jessica Chastain se stane Zookeeper's Wife (Úkryt v zoo). Potom samozřejmě očekáváme Ghost in the Shell a Mimi šéfa.

Zdroj: Forbes

Power Rangers

24.03.2017 | USA, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Morfujeme! Čtyřicetimilionový zord! | Fandíme filmu Box Office: Morfujeme! Čtyřicetimilionový zord! | Fandíme filmu Box Office: Morfujeme! Čtyřicetimilionový zord! | Fandíme filmu Box Office: Morfujeme! Čtyřicetimilionový zord! | Fandíme filmu Box Office: Morfujeme! Čtyřicetimilionový zord! | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest