Avengers: Infinity War: Rozpočet je údajně 1 miliarda dolarů

Avengers: Infinity War: Rozpočet je údajně 1 miliarda dolarů | Fandíme filmu
Marvel Studios
Spolumajitel filmových ateliérů si pustil pusu na špacír a bájí o megalomanské částce.

Dan Cathy, spolumajitel ateliérů v Atlantě, před filmovými novináři uvedl, že má na svém pozemku největší filmovou projekci všech dob, která má údajně miliardový rozpočet. Je veřejně známo, že v atlantských ateliérech momentálně točí Marvel Avengers 3 a 4, přičemž se má na místě točit téměř jeden rok

Avengers: Infinity War a Avengers 4 mají být masivním završením všech Marvel filmů zveřejněných od roku 2008 do roku 2019. Objevit se v něm má nějaká padesátka herců, kteří byli v předchozích snímcích více či méně klíčovými hráči. Jen sám Robert Downey Jr. spolkne podle jednoho zdroje 70 milionů, podle jiného dokonce 200 milionů dolarů. (Jako pevná výplata bez podílů ze zisku je uvěřitelná spíš částka 70 milionů). Ve filmu se bude cestovat do vesmíru, objeví se spousta digitálních prostředí i stvoření. Točit se má kompletně na digitální kamery IMAX, tedy ve formátu, který je náročnější (časově, výpočetním výkonem a tudíž i finančně) na postprodukci. Část rozpočtu si bude moct Marvel odepsat díky daňovým úlevám, které stát Georgia poskytuje. Ale stejně, miliarda? Za dva filmy?

Podívejme se na dosavadní rekordmany. Hobbit stál 745 milionů, ale to bylo za tři filmy. U Pirátů z Karibiku 2 a 3 se udává souhrnná suma přes půl miliardy. Avatar stál údajně přes 400 milionů, Piráti z Karibiku 4 potom 380 milionů. U Avengers 2 a Captaina Ameriky 3 se mluví o částce přes 250 milionů za kus a jedná se o dosud nejdražší marvelovky. Jak sami vidíte, to všechno jsou nesmírně nákladné produkce, kde ty peníze byly skutečně vidět. Je jasné, že závěr třetí fáze Marvel Universe bude po všech stránkách větší, ale ta miliarda i tak působí přemrštěně. Přeháněl snad Cathy? Sečetl rozpočty úplně všech filmů, které v tu chvíli v ateliéru Pinewood v Atlantě točily? O tom můžeme jen spekulovat, protože studia odhalují přesné rozpočty filmů jen nerady. I tak ale asi nikdo nepochybuje o tom, že Avengers 3 a 4 budou extrémně nákladné filmy, které opravdu mají potenciál být nejdražší produkcí v dějinách. Tak snad to bude mít pro oba snímky nějaký skutečný přínos, protože jak potvrzují filmy jako Logan, rozpočet není všechno.

Zdroje: Telegraph, Biz Journal

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest