Avengers 3 a 4: Mraky hrdinů, vedlejší postavy v čele

Avengers 3 a 4: Mraky hrdinů, vedlejší postavy v čele | Fandíme filmu
Marvel
Vyvrcholení všech dosavadních filmů od Marvelu představí naráz několik desítek postav, přičemž ty vedlejší konečně dostanou víc prostoru.

Bratři Russoovi momentálně dokončují postprodukci Captaina Ameriky: Občanské války, od které si odskočili do New Orleans na komiksový con  Wizard World. Tam byli během panelu otázek a odpovědí tázáni mimo jiné na Avengers: Infinity War – dvojfilm, který začnou připravovat po dokončení Občanské války.

Bratři s nadsázkou říkají že mají ve filmu 67 postav, a i když v rozhovoru pro Collider zdůraznili, že opravdu nejde o doslovné číslo, charakterů v Infinity War málo nebude. Měřítko bude obrovské. Celý pantheon Marvelu spojí síly, aby se postavil té největší hrozbě, jaké celý svět, a vlastně celý vesmír, kdy čelil. Padouch Thanos (Josh Brolin) má obrovské plány. Postav tedy ve filmu bude opravdu hodně, protože se jedná o vyvrcholení zhruba dvacítky vzájemně provázaných filmů, které Marvel do té doby uvede. Z vypravěčského hlediska budou obě dvě části Infinity War opravdu složité, a to i přesto, že ne všechny z obrovského množství postav budou mít klíčovou roli – některé se jenom v krátkosti mihnou.

Které všechny postavy ve filmu uvidíme? O tom zatím můžeme spekulovat, nicméně bratři zatím nesmí prozradit, jestli se ve filmu objeví Strážci Galaxie a na otázku, zda se ukážou postavy z Netflixu, odpověděli, že „u Marvelu je možné vše“. Každopádně máme čekat, že se bratři pokusí do popředí vytáhnout hrdiny, kteří doposud nebyli v centru pozornosti. Řada hrdinů patřila k hlavním postavám v nějakých čtyřech, pěti filmech a někteří z nich s během Infinity War objeví naposledy. Ve čtvrté fázi převezmou hlavní tíhu odpovědnosti hrdinové, kteří dosud hráli druhé housle a někteří z nich se zkrátka ústředními postavami stanou už v Avengers 3 a 4 – je na čase divákům ukázat něco nového.

Je otázkou, jestli tím bratři myslí postavy, které jsou nové, ale v nejbližších letech dostanou svůj vlastní film (Doctor Strange, Black Panther) anebo postavy, které jsou v tuto chvíli skutečně vedlejší (Vision, Scarlet Witch). Něco podobného naznačovala už zvěst z roku 2014, podle které snad dokonce Marvel někdy zvažoval (a kdo ví, třeba stále ještě zvažuje) variantu, kdy by se v prvním filmu objevili pouze „noví“ hrdinové jako Vision, Doctor Strange nebo Spider-Man a starý tým s Iron Manem a Captainem v čele, by větší prostor dostal teprve v Infinity War II. Ale zatím nic takového oficiálně potvrzené opravdu není!

Bratři Russoovi jsou od dětství velkými fanoušky sci-fi, takže se moc těší na to, že Avengers 3 a 4 budou do určité míry kosmickými filmy. Zároveň však bratři slibují, že z marvelovek neudělají ve vesmíru svět neomezených možností. Pořád budou platit určité pevně dané zákony „fyziky“, které v rámci fiktivního světa nepůjde porušit a postavy pořád budou podány se stejným důrazem na prokreslenou psychologii, jako tomu bylo v Captain America: The Winter Soldier a očekávaném Captain America: Civil War.

Scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely připravili pro oba dva filmy excelentní náměty a právě teď na jejich základě začali připravovat první verze scénářů. Ještě letos v červenci začne pre-produkce a v listopadu samotné natáčení. Štáb navštíví několik lokací kolem světa, ale primárně se bude opět točit v Atlantě, kde režiséři připravovali i Občanskou válku. Natáčet se bude až do června příštího roku, přičemž oba dva filmy budou natočeny najednou - střídavě se budou připravovat scény z Infinity War I a II (tak, aby to bylo ekonomicky co nejefektivnější a také podle toho, jak budou mít jednotliví herci čas). Režiréři ještě jednou potvrdili, že budou točit pouze na kamery IMAX, a že budou spolupracovat se svým tradičním kameramanem, Trentem Opalochem.

Doplňujeme, že Avengers: Infinity War – Part I uvidíme v našich kinech 3.5. 2018, Avengers: Infinity War – Part II 2.5. 2019.

Zdroje: Collider, ComicBook I, ComicBook II, CBM

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest