10 nejlépe placených herců roku 2016

10 nejlépe placených herců roku 2016 | Fandíme filmu
Po roce máme zase možnost zjistit, kteří herci na světě si nejvíce vydělávají a zda se něco od loňska změnilo.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

5. Tom Cruise ($53 milionů) Jedna z charakteristických tváří Hollywoodu se k odchodu z výslunní rozhodně nemá. Letos dostal doplaceno za svůj již několikátý návrat k agentu Ethanu Huntovi v Mission Impossible – Národ grázlů a dopředu mu byla proplacená část honoráře za film Jack Reacher: Nevracej se, který má premiéru v blízkém říjnu. V příštím roce se s Cruisem budeme setkávat ještě víc. K vidění bude v dalším díle Mission: Impossible, remaku Mumie a thrilleru z drogového prostředí American Made.

6. Johnny Depp ($48 milionů) Dalo by se říct, že jednoho ze světově nejznámějších herců v poslední době provází smůla jak v profesním, tak osobním životě. Delší dobu se mu nedaří vybrat nějakou dobrou roli, v loňském roce hrál ve dvou nepříliš úspěšných filmech (Mortdecai: Grandiózní případ a Black Mass: Špinavá hra) a k tomu všemu podala jeho manželka žádost o rozvod a na samotného Deppa trestní oznámení o násilném chování (které on popírá). Na druhou stranu je Johnny pořád velmi dobře placeným hercem. V loňském roce dokonce obsadil první příčku v seznamu Nejvíce přeplácených herců Hollywoodu díky výši svého platu za oba zmíněné snímky. A letos se mu povedlo vydělat ještě o osmnáct milionů víc. Část peněz dostal za návrat do role Kloboučníka v Alence v říši divů: Za zrcadlem a hlavně mu bylo dopředu proplaceno část výplaty za ztvárnění jeho ikonického kapitána Jack Sparrowa v nadcházejících Pirátech z Karibiku: Mrtví muži mnoho nepoví – mluví se o osmimístné částce. Díky jeho soukromým problémům, které jsou často rozebírány v bulváru, se však předpokládá, že jeho příjmy budou napřesrok nižší

7. Ben Affleck ($43 milionů) Studiu DC se povedlo filmem Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti vzbudit všelijaké reakce. Co se ale popřít nedá je fakt, že snímek utržil přes 800 milionů dolarů a představil se nám v něm Ben Affleck coby nový Batman. Svého rozhodnutí roli přijmout může těžko litovat, jelikož si jím v podstatě zajistil práci na několik let dopředu. Uvedená částka je pak sečtená výplata za filmový souboj se Supermanem, menší cameo v Sebevražedném oddílu a různé zálohy na nadcházející filmy z DC univerza nebo různá dramata, na kterých se vedle komiksovek podílí.

8. Vin Diesel ($35 milionů) Tvář série Rychle a zběsile se na seznam nejlépe placených herců podívala již potřetí. Úctyhodných 35 milionů dostal Diesel na konto díky dopředu proplaceným rolím v nacházejících filmech. Řeč je o osmém dílu Rychle a zběsile (Fast 8) pokračování Strážců Galaxie, kde dabuje oblíbeného Groota a o xXx: Návrat Xandera Cage. Všech tří se však dočkáme až v příštím roce.

9. Robert Downey Jr. ($33 milionů) Iron Man měl letos klidnější rok. Nejlépe placený herec roku 2015 byl v tomto roce k vidění jen v Captain America: Občanská válka, jenž také tvoří větší část uvedené cifry. Dalších $12 milionů získal spoluprací se značkou mobilních telefonů HTC, kterou propůjčil svou tvář na jejich výrobky. V příštím roce se Downey Jr. s největší pravděpodobností podívá zpátky na vyšší příčky. Jako Iron Man se má objevit ve Spider-Man: Homecoming a hlavně by opět měl ztvárnit legendárního detektiva ve třetím Sherlocku Holmesovi a to znamená astronomickou výplatu předem na dřevo.

10. Shah Rukh Khan ($33 milionů) Na rozdíl od minulého roku je letos v žebříčku jen jeden bollywoodský herec. I když u nás jméno Shaha Rukha Khana příliš známé není, ve své domovské zemi je prohlašován králem Bollywoodu V uplynulých měsících hrál jen ve dvou filmech, jeden z nich je nový indický hit Dilwale. Je také spoluvlastníkem kriketového klubu Kolkata Knight Riders a spoluzakladatelem produkční společnosti Red Chillies Entertainment.

Pokud vás žebříček zaujal, tak na stránkách Forbesu můžete najít kompletní seznam obsahující stovku finančně nejlépe hodnocených celebrit současnosti. Dají se v něm najít i další herci, například jedenácté místo obsadil další indický herec, Akshay Kumar, se $31,5 milionem. Se stejnou částkou se umístil i Brad Pitt.

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest