Star Wars: Film o počátcích Jediů našel scenáristu

Star Wars: Film o počátcích Jediů našel scenáristu | Fandíme filmu
Lucasfilm
Příběh z jedijské prehistorie píše ceněný spoluautor Andora.

Asi před rokem bylo oznámeno, že Lucasfilm chystá nový Star Wars film s Jamesem Mangoldem, režisérem filmů jako Narušení, Identita, Walk the Line, 3:10 Vlak do Yumy nebo Indiana Jones a nástroj osudu. Za Logana a Le Mans '66 byl Mangold nominován na Oscara. Jeho Star Wars jsou stále poměrně daleko, protože režisér dokončuje film o Bobu Dylanovi a Lucasfilm nejprve hodlá odbavit do kin snímek The Mandalorian & Grogu, který čerstvě oznámil datum premiéry.

Přípravy Mangoldových Hvězdných válek jsou nicméně v plném proudu – projekt čerstvě odhalil scenáristu. Tím je Beau Willimon, původní profesí divadelní dramatik, který teprve později během své kariéry přesedlal na filmovou a televizní scenáristiku. Začínal politickým dramatem Den zrady, prorazil seriálovým hitem Domek z karet a připravuje druhou řadu pro mysteriózní seriál Odloučení. Už má ale i zkušenosti se Star Wars. Napsal tři díly Andora, přičemž za epizodu z věznice byl nominován na cenu Emmy. (Den zrady mu vynesl nominaci na Oscara).

O chystaných Hvězdných válkách zatím víme jen málo. Pracovní název projektu zní Dawn of the Jedi (Úsvit Jediů). Snímek se má vydat v čase do hluboké minulosti. Konkrétně se bavíme o 25 000 letech před událostmi Epizody IV. Film má vypadat a působit úplně jinak než cokoliv, co jsme dosud ve světě Star Wars viděli. Je to příběh interně označovaný také jako „Star Wars Nula“, v němž se máme seznámit se samotným prapůvodem Síly a prvními rytíři Jedi. Film je sice zasazený do hodně vzdálené minulosti, ale nemáme si myslet, že se vypravíme do nějaké „doby kamenné“. Projekt je popisovaný jako „biblický epos“, jako příběh prvního Jedie, který vládl Silou, dokázal ji využít a stát se osvoboditelem v časech chaosu a útisku. Má jít o zcela samostatný film, inspirovaný historickými eposy jako Ben-Hur či Desatero přikázání.

Titulní foto je ilustrační, předchozí Star Wars

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest