Fantastická čtyřka obsadila Silver Surfera

Fantastická čtyřka obsadila Silver Surfera | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Do světa Marvelu se vydává velká tragická figura, akorát v jiném než tradičním pojetí. Rozebíráme, jak to všechno do sebe zapadá.

Delší dobu je známo, že ve Fantastické čtyřce bude vystupovat Silver Surfer, mimozemšťan s tragickým osudem, který je nucený posluhovat záporákovi Galactovi. Teď jako Silver Surfer byla obsazena Julia Garner. Jedna z nejzajímavějších hereček generace pozvolna stoupá k hvězdnému statusu. Vystupovala v seriálech Takoví normální Američané či Ozark. Za druhý jmenovaný dostala tři ceny Emmy a jeden Zlatý glóbus. Další výraznou seriálovou příležitost dostala v Neskutečné Anně a vynikající výkon podala také v Asistence (2019) a loňském The Royal Hotelu. Aktuálně chystá hororového Vlkodlaka.

Že do role bude obsazena žena, se šuškalo už delší dobu. V jednu chvíli se proslýchalo, že by snad postavu mohla hrát Anya Taylor-Joy, ale nakonec uspěla Garner. Ta ve snímku podle serveru Deadline hraje Shallu-Bal. To je v komiksech tradičně láska Norrina Radda, toho nejznámějšího Silver Surfera. Norrin Radd se v komiksech stává služebníkem požírače světů Galactuse, aby před zkázou uchránil svou vlastní planetu, Zenn-La. Shalla-Bal se Silver Surferem stává v jedné z mnoha alternativních marvelovských realit, kam je konkrétně zasazená příběhová série Earth X. V téhle realitě Galactus dopřeje Shalle-Bal stejné síly, jaké dostal Norrin Radd a oba dva tak mohou sdílet společný osud bok po boku.

Prozatím nevíme, co všechno si filmové zpracování z komiksové předlohy vezme. Budou osudy Shally-Bal vycházet důsledně z jejího komiksového předobrazu a dříve či později potkáme i Norrina Radda? Šušká se, že Silver Surfer dostane vlastní film nebo seriál, takže i kdyby se Norrin neobjevil ve Fantastické čtyřce, prostor by se pro něj nejspíš v budoucnu našel. Anebo prostě tvůrci chtěli zpracovat Silever Surfera jako ženu, vzali si Shallu-Bal jako volnou inspiraci, ale jinak bude postava Julie Garner vlastně náhradou za Norrina Radda, který ve filmovém světě vůbec nebude existovat?

Definitivní odpovědi asi ještě nějakou dobu mít nebudeme, ale pojďme ještě probrat několik nepotvrzených drbů, které by mohly do celého rébusu zapadat. Redaktor Deadline znovu potvrzuje, že ve filmu bude vystupovat Silver Surferův „šéf“ Galactus. Podle redaktora v tuhle chvíli nikdo do role obsazený není, nicméně v minulosti se objevovaly zvěsti, podle nichž měli být kandidáty Javier Bardem, případně Antonio Banderas. Insider Daniel Richtman tvrdí, že obecně produkce hledá do role herce hispánského původu.

Richtman dále píše, že ve snímku potkáme Franklina a Valerii Richardsovi, tedy společné děti Reeda Richardse a Sue Richards. Reeda hraje ve filmu Pedro Pascal, tedy také hispánský herec. Ve zmiňované komiksové sérii Earth X se právě z Franklina nakonec vyvine Galactus. Stane se snad to samé i v chystaném filmu? V dalším příspěvku potom insider doplnil, že se chystaná Fantastická čtyřka bude odehrávat v jiné realitě, než dosavadní hrané marvelovky. Díky tomu bude dávat smysl, že jsme dosud ve filmovém světě Marvelu neslyšeli vůbec nic o tom, že by v 60. letech minulého století nějaká Fantastická čtyřka existovala .

U příležitosti dnešního data (4. 4.) zveřejnil Marvel k chystanému filmu nový plakát s Human Torchem (najdete dole v galerii) jedním z členů Fantastické čtyřky. Někteří fanoušci se domnívají, že ohnivá čtyřka na obloze připomíná také písmeno X, což by opět mohlo potenciálně odkazovat k inspiraci sérií Earth X. To je možná spekulace až příliš přitažená za vlasy, nicméně co je neoddiskutovatelné, město na obrázku není žádné pozemské město 60. let minulého století. Zjevně tedy opravdu jsme v alternativní realitě.

A na plakátě je odkaz, který vás proklikáváním zavede až na stránku „Future Foundation“. To je v komiksech nadace založená Reedem Richardsem k zajištění lepší budoucnosti pro lidstvo. Uvidíme, zda a jak bude nadace figurovat i ve filmu, na její fiktivní stránce každopádně teď můžete najít pět různých komiksů a trochu blíž se tak seznámit s historií Fantastické čtyřky.

Konkrétně je na webu k přečtení úplně první sešit z roku 1961, dále sešity 48-50 z téhož roku, v nichž se čtenářům představili Silver Surfer a Galactus. I Marvel tedy zjevně nenápadně potvrzuje, že Galactus v chystaném snímku figurovat bude. Poslední nabízený sešit je Fantastic Four: Life Story z roku 2021. Ten vyšel u příležitosti 60 let od prvního vydání úvodního čísla celé komiksové série a nabízí příběh o tom, jak žila Fantastická čtyřka v 60. letech. Komiks se zaobírá vznikem týmu, ale i varováním před příchodem Galactuse.

Film se začne natáčet letos v srpnu, nejpozději do té doby se tak jistě dozvíme, kdo bude nakonec hrát Galactuse a jistě i řadu dalších podrobností.

Fantastická čtyřka je první superhrdinský příběh, který vznikl v roce 1961 pod nově zavedenou značkou Marvel Comics. Autory postav jsou scenárista Stan Lee a výtvarník Jack Kirby. Hrdinové jsou tradičně vykreslováni jako dysfunkční, ale milující rodinná jednotka. Během vesmírné mise je čtveřice ozářená kosickými paprsky, které jí dávají nadlidské síly. Z Reeda Richardse se stává Mister Fantastic s natahovacím tělem. Sue Storm, Reedova manželka, je známá jako Invisible Woman a dokáže se zneviditelnit. Její mladší bratr Johnny Storm si říká Human Torch a umí na povel vzplanout. Čtveřici uzavírá Ben Grimm, Reedův blízký přítel a spolužák, který se natrvalo změnil v kamenné monstrum a říká si The Thing. Dobrodružství Fantastické čtyřky se hodně točí kolem vědeckých probémů a jejími tradičními záporáky jsou Doctor Doom, Galactus a Annihilus. Pro film byla skupinka zpracována celkem třikrát, v roce 1994, v letech 2005 a 2007 a v roce 2015. Ani jeden z filmů neměl dobré recenze a dosud se nepodařilo ze značky udělat hit. V hlavních rolích hrají Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn, Ebon Moss Bachrach a Julia Garner. Režíruje Matt Shakman, scénář píší Jeff Kaplan, Ian Springer a Josh Friedman. Datum premiéry je stanoveno na 25. července 2025.

Foto: Marvel

Zdroje: Deadline, Justin Kroll, Daniel Richtman I, II, III

Galerie: 2

Fantastická čtyřka obsadila Silver Surfera | Fandíme filmu Fantastická čtyřka obsadila Silver Surfera | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest