Avengers: The Kang Dynasty čeká přejmenování a další změny u Marvelu

Avengers: The Kang Dynasty čeká přejmenování a další změny u Marvelu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Dřív klíčová postava padoucha Kanga možná bude zcela vymazána a filmy najímají nové scenáristy.

Uplynul zhruba rok od uvedení komiksovky Ant-Man a Wasp: Quantumania, která pro Marvel odstartovala rok špatných zpráv. Už od pandemie to pro komiksové hitmakery nebyla taková sláva, jako za časů Avengers, ale loni jako by ohýbaná značka definitivně praskla a začala sklízet vše špatné, co před tím zasela.

Magazín The Hollywood Reporter přinesl shrnutí těch nejvýraznějších opravných kroků, kterými se Marvel v posledních měsících snaží vrátit zpátky na úspěšnou trajektorii. Hlavní je celková změna strategie, o které už nějakou dobu veřejně mluví šéf Disneyho, Bob Iger: Komiksové studio hodně poškodilo, když jej majitelé z Disneyho začali nutit, aby vyrábělo víc obsahu, než reálně mohlo bez snížení kvality zvládnout. Po tomhle omylu tak Marvel opět smí vyrábět menší počet filmů a seriálů, na které zvládne pořádně dohlížet.

Paradoxně prý pomohly loňské hollywoodské stávky, které jinak většinu odvětví poškodily. Marvel díky nim měl možnost se zastavit, nadechnout, udělat si nový plán a spoustu projektů odsunout na schůdnější termín. Z filmů letos půjdou do kin jen Deadpool & Wolverine, ostatní snímky jsou odloženy. Pokud jde o hrané série pro Disney+, ty letos budou uvedeny pouze dvě – Echo a Agatha: Darkhold Diaries. I když je kupříkladu Ironheart už také dotočená, s její postprodukcí se nijak nespěchá. Tvůrci si mohou dát s dokončením načas a fanoušci dostanou šanci vyhladovět.

Zmiňovaná Agatha nedávno měla dotáčky, kterým Marvel u bezproblémových projektů dopřává zhruba týden, aby se zpětně doladily jakékoliv nedostatky, které se nerozpoznaly při vlastním natáčení. Darkhold Diaries prý byly dopředu tak dobře rozplánované, že na dotáčky stačil jeden jediný den. A podobně dobře připravené by chtělo mít studio před první klapkou i další projekty.

Proto bylo nedávno najato několik nových scenáristů. Eric Pearson (Thor: Ragnarok, Black Widow, Thunderbolts, případně menší úpravy Ant-Mana, Spider-Mana: Homecoming, Infinity War a Endgame) má do léta čas na to, aby dopiloval Fantastickou čtyřku. Joanna Calo má pro změnu za úkol doladit Thunderbolts, kteří se začnou natáčet v březnu. Joanna dělala na ceněných seriálech jako Stále v kurzu, Medvěd nebo Ve při, na němž spolupracovala s Jakem Schreierem, režisérem Thunderbolts.

Co je z celého souhrnu The Hollywood Reporteru nejvýraznější – máme počítat s tím, že Avengers: The Kang Dynasty dostanou nový název. Kang se měl stát klíčovým padouchem marvelovské filmové budoucnosti. Jeho filmové představení v Quantumanii nicméně vzbudilo jen malý divácký zájem a následně byl představitel role Jonathan Majors obviněn z násilného útoku a posléze jej soud shledal vinným. Už po neúspěchu Quantumanie prý studio zvažovalo Kangovo odsunutí na vedlejší kolej, přičemž momentálně se prý filmy v nichž měl vystupovat přepisují, aby byla postava zcela odstrčena do pozadí, či vyškrtnuta úplně. Co přijde namísto „Kangovy dynastie“, prozatím nevíme.

Foto je ilustrační, Kang v Ant-Manovi a Wasp: Quantumanii

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 3

Avengers: The Kang Dynasty čeká přejmenování a další změny u Marvelu | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty čeká přejmenování a další změny u Marvelu | Fandíme filmu Avengers: The Kang Dynasty čeká přejmenování a další změny u Marvelu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest