Star Wars: Mandalorian dostane film pro kina

Star Wars: Mandalorian dostane film pro kina | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit další 1 obrázek
Zřejmě jde o první Star Wars film, který v budoucnu uvidíme. Jsou tu první podrobnosti.

Lucasfilm oznámil, že Mandalorian a Grogu po vystupování v seriálech na službě Disney+ dostanou také vlastní celovečerní film pro kina. Snímek režíruje Jon Favreau, produkují Kathleen Kennedy a Dave Filoni. Natáčení začne ještě v letošním roce. Favreau k oznámení řekl: „Miluji vyprávění příběhů z bohatého světa vytvořeného Georgem Lucasem. Přivést Mandaloriana a jeho žáka Grogua na velké plátno je nesmírně vzrušující.“ Podle šéfky Lucasfilmu Kennedy nový příběh „skvěle pasuje na velké plátno“.

Nic dalšího o filmu oficiálně potvrzeno nebylo. Zatím nebyl oznámený scenárista, ačkoliv Favreau napsal naprostou většinu epizod seriálového Mandaloriana, takže by určitě dávalo smysl, pokud by napsal i jeho celovečerní film. Oficiálně nebylo potvrzeno, jak přesně zapadá film do současné kontinuity. Už dříve se však objevily online zákulisní drby, podle kterých by chystaný film měl nahradit čtvrtou řadu seriálového Mandaloriana.

Pokud tomu tak opravdu bude, pak film zřejmě nebude vymýšlet nějaké složité skoky v čase a prostě naváže na závěr třetí řady seriálu Mandalorian. Ta poměrně jasně uzavřela dosavadní důležité dějové linky. Padouch Moff Gideon byl poražen, planeta Mandalor zahájila obnovu, Din Djarin se vykoupil v očích svých soukmenovců, Grogu byl přijat mezi Mandaloriany, stal se Dinovým učedníkem a společně se stáhli do ústraní na planetě Nevarro. Film tedy může nabídnout prakticky nový příběh a nemusí nutně jít o těsné pokračování dosavadního děje, které by nepochopili diváci, co nesledují seriál.

Zřejmé není to, co dál bude se seriálem Mandalorian. Magazín Deadline říká, že pro tuto chvíli je čtvrtá řada seriálového Mandaloriana stále ve vývoji, zatímco Gizmodo uvádí, že podle jeho zdrojů zatím není nic definitivní. V tuhle chvíli je v přípravě Mandalorianův film, různé další filmy a seriál. Pak se uvidí. Možná se Mandalorian vrátí do televize, možná zůstane v kinech, možná jeho příběh bude pro danou chvíli ukončen. Prostě se uvidí.

Neznáme ani skutečný důvod toho, proč film vzniká. Měli tvůrci upřímný pocit že nejlepší způsob, jak vyprávět další kapitolu ze života Mandaloriana je natočit celovečerní film? Nebo jde o strategické rozhodnutí Lucsfilmu? V budoucnu vznikne celovečerní film Davea Filoniho, který má spojit příběhy ze všech dosavadních příběhů, které Filoni pro Disney+ pomáhal připravit. Točí se snad film s Mandalorianem proto, aby se pro Filoniho film umetla cestička a s postavou byli dobře obeznámení i diváci, kteří Disney+ nesledují? Nebo příprava dalších chystaných snímků trvá příliš dlouho, Lucasfilm chce za každou cenu vrátit Hvězdné války do kin a zpracovat filmově další pokračování Mandaloriana zkrátka bylo to nejrychlejší řešení? Případně chce Lucafilm vyždímat populární postavy všemi možnými způsoby a raději opět zfilmuje další provařenou látku, než aby konečně nechal filmaře točit něco skutečně nového? Od filmařů přímou odpověď asi nikdy nedostaneme, tak nezbude než si počkat na premiéru chystaného snímku a pak si z vlastního pohledu posoudit, zda jde o láskyplný tvůrčí počin, nebo jen otravné dojení peněz.

Favreau začne natáčet během letošního roku, přičemž zatím není jasné, zda půjde o plnohodnotný, dvousetmilionový spektákl, jakými byly předchozí Star Wars filmy z produkce Disneyho, anebo jestli film vznikne podobně úsporným způsobem, jakým vznikají Star Wars seriály pro Disney+. Oznámený zatím nebyl ani žádný herec. Téměř jisté je snad jen to, že podobně jako při natáčení seriálu bude pod maskou vystupovat před kamerou kaskadér a Pedro Pascal Mandovi propůjčí pouze hlas – Pedro bude letos vytížený natáčením druhé řady The Last of Us a komiksové Fantastické čtyřky.

V tiskové zprávě Lucasfilmu stojí, že snímek s Groguem a Mandem „povede“ řadu připravovaných Star Wars filmů. To lze chápat tak, že film Jona Favreau bude mít premiéru jako první a další celovečerní Hvězdné války budou opět o něco odloženy. Disney má v tuhle chvíli zarezervované termíny na 22. května 2026, 18. prosince 2026 a 17. prosince 2027. Květen byl s Hvězdnými válkami spojovaný dlouhodobě, v prosinci je začal uvádět Disney. Jestli natáčení začíná letos, pak rok 2026 působí jako realistický termín pro dokončení filmu.

Lucasfilm dále potvrdil, že další filmy, se kterými se pořád počítá, jsou nově chystaný příběh Rey, film z hluboké minulosti předaleké Galaxie od Jamese Mangolda a již zmiňovaný velkofilm Davea Filoniho, který by měl spojit všechny jeho dosavadní televizní příběhy k „velkému finále“. Filoni zároveň oficiálně začíná připravovat druhou řadu seriálu Ahsoka, tudíž nelze vyloučit, že s Favreauem nebude na filmu s Mandalorianem spolupracovat tak úzce, jako na jeho seriálu.

Když si na závěr zkusíme zrekapitulovat nejbližší budoucnost Hvězdných válek, tak to vypadá, že letos uvidíme série The Acolyte a Skeleton Crew, v příštím roce druhou řadu Andora a potenciálně druhou řadu Ahsoky a o rok později konečně nový Star Wars film.

Foto: Lucasfilm

Zdroje: Lucasfilm, Gizmodo, Deadline, Star Wars News / Jeff Sneider

Galerie: 2

Star Wars: Mandalorian dostane film pro kina | Fandíme filmu Star Wars: Mandalorian dostane film pro kina | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest