Marvel a Star Wars omezí rozpočty a počet novinek

Marvel a Star Wars omezí rozpočty a počet novinek | Fandíme filmu
Marvel
Šéf Disneyho Bob Iger bude společnosti šéfovat další dva roky, komentuje neúspěchy poslední doby.

Server CNBC pohovořil s Bobem Igerem, CEO The Walt Disney Company. Rozhovor (část rozhovoru), kterou zpravodajská stanice zveřejnila, se zaměřil na relativní neúspěchy, které v poslední době zaznamenaly některé Disneyho celovečerní filmy pro kina.

Iger byl klasicky diplomatický, připomínal, že konkrétně Disneyho animované filmy měly v minulosti několik neúspěšných období a vždy se z nich dokázaly zmátořit. Aktuální nezájem o nové animáky přikládá kombinaci faktorů. Vliv může hrát to, že si diváci zvykli sledovat nové disneyovky a pixarovky na Disney+ a do kina se nehrnou. Další důvody lze hledat v odchodu některých klíčových osobností z posledních let, případně se některé snímky podle Igera zkrátka nepovedly.

U Marvelu Bob vidí hlavní důvod problémů poslední doby (viz komerční průšvih Ant-Man a Wasp) v tom, že Marvel začal vyrábět větší množství filmů než dřív a k tomu ještě navíc seriály pro Disney+. Se seriály navíc vedoucí tým Marvel Studios do té doby neměl zkušenosti.

Iger vysvětluje, že když výroba seriálů začala, nemohly najednou špičky Marvelu všem projektům věnovat tolik pozornosti, kolik by bylo třeba. A rozmělňuje se i divácká pozornost. Do budoucna tedy bude snížen počet marvelovských filmů a sérií, které budou vyráběny. A sníží se také rozpočty, které podle Boba příliš narostly. Reportér se v daný moment ptal nejen na Marvel, ale i na Star Wars, takže to vypadá, že snížení počtu filmů a seriálů, stejně jako snížení rozpočtů, se vztahuje na obě značky. Podobně Iger hovořil už na jaře, teď potvrdil, že jeho přesvědčení trvá.

Bob Iger vedl Disneyho v letech 2005-2020, kdy z něj pomohl vybudovat giga korporaci, jakou je dnes. Jeho nástupce Bob Chapek neměl takový úspěch, jaký se od něj čekal a byl nakonec z funkce odvolán a představenstvo loni znovu požádalo Igera, aby se do čela společnosti vrátil. Mělo to být pouze na dočasnou dobu, než bude vybrán nový CEO, nicméně dnes bylo oznámeno, že Disney s Bobem Igerem prodlouží smlouvu do roku 2026.

To dává naději, že alespoň v následujících třech letech se Disney bude podle Igerova přesvědčení řídit a skutečně se dočkáme toho, že se před kvantitou upřednostní důkladná péče, a že namísto řešení problémů dalšími a dalšími penězi budou muset být filmaři při přípravě jednotlivých projektů kreativní.

Titulní foto: Marvel Studios

Zdroje: CNBC, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest