Star Wars: Po letech sucha nás čekají dva filmy během jednoho roku

Star Wars: Po letech sucha nás čekají dva filmy během jednoho roku | Fandíme filmu
Lucasfilm
Také Hvězdné války mění termíny premiér.

Už jsme hovořili o tom, jak mění termíny marvelovky a pokračování Avatara. K posunům dojde ale také ve světě Star Wars. Film, který měl původně být uvedený v prosinci 2025 nově ohlásil datum premiéry na 21. května 2026. Snímek dříve ohlášený na 16. prosince 2027 zůstává v tuto chvíli na svém místě. Mezi to se ale vklínil ještě jeden nový termín, a to 17. prosince 2026. Hvězdné války tady nahradí právě Avatara, který se posunul hned o několik let dál.

Které snímky uvidíme ve kterých termínech? Oficiálně není nic potvrzeno, ale dosavadní vývoj nasvědčuje tomu, že by jako první film mohl jít na řadu nový snímek s Rey (Daisy Ridley), u nějž se dříve předpokládalo, že by mohl dorazit v roce 2025. Odklad můžeme přikládat hollywoodské stávce scenáristů.

Následný snímek by mohl být ten od Davea Filoniho, který má být vyvrcholením seriálů provázaných s The Mandalorianem. The Hollywood Reporter v dubnu psal, že by Lucasfilm snímek rád uveřejnil rok po filmu s Rey, a když vezmeme v potaz původně zamýšlený termín, tak to vlastně platí. Šéfka studia Kathleen Kennedy navíc před časem uvedla, že Filoniho film má „být v přípravě šest až sedm let“. Nikdy nebylo tak docela zřejmé, od kdy a co přesně vlastně počítá, nicméně v roce 2026 uplynule sedm let od premiéry The Mandaloriana v roce 2019, což by do rovnice zapadalo.

Na rok 2027 by tím pádem nejspíš připadl film Jamese Mangolda. Ten za chvíli dokončí propagaci Indiany Jonese a nástroje osudu, potom se pustí do natáčení životopisného filmu Boba Dylana. Podle filmového reportéra Jeffa Sneidera má být snímek dotočený ještě o prázdninách a nebude mít tak náročnou postprodukci, jakou mají trikové velkofilmy. Už někdy během podzimu by tedy Mangold mohl začít psát Star Wars a termín uvedení v roce 2027 by nebyl problém ani tehdy, pokud by scenáristická stávka trvala dlouho a přípravy to protahovalo. A možná by šel termín stihnout i tehdy, pokud by mezi Hvězdné války a Boba Dylana zkusil nacpat ještě komiksovku Swamp Thing. Čtyři roky přeci jen nejsou úplně krátká doba.

Pak je tu film Taiky Waititiho. Režisér a scenárista jeden čas tvrdil, že by chtěl začít natáčet v roce 2024. I tenhle plán by mohla pozdržet stávka scenáristů, ale určitě ne natolik, aby nešlo termín stihnout. Taika se nicméně při rozhovorech na téma Hvězdných válek stále tváří lehce nejistě. Líbí se mu nápad, se kterým přišel, ale pořád potřebuje doladit některé pasáže scénáře. Asi tedy nejde vyloučit, že si psaní filmu vyžádá další čas, nebo že se nakonec Waititimu nikdy nepodaří dostat dál než k zajímavému námětu a celý projekt půjde k ledu.

A jeden film připravuje Shawn Levy. Ten se za pár týdnů pustí do natáčení Deadpoola 3, kterého má dodat do kin v květnu 2024. Technicky vzato by tedy asi zvládl dokončit svůj film v roce 2027 nebo dokonce 2026. O jeho projektu jsme ale zatím slýchali ze všech nejméně, takže by bylo trochu překvapením, pokud by dorazil před ostatními, zvlášť před prvními třemi jmenovanými, které Lucasfilm oficiálně ohlásil na letošní Star Wars Celebration.

PS: Uvedení tří filmů ve dvou letech docela odporuje nedávnému tvrzení, že Lucasfilm bude vydávat celovečeráky záměrně méně často, aby mohl dohlédnout na maximální kvalitu. Ale tady zřejmě měla svůj vliv již zmiňovaná stávka scenáristů, která Hollywoodu jeho plány dost rozházela.

Foto je ilustrační, starší Hvězdné války

Zdroje: Jeff Sneider, The Hollywood Reporter I, II, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest