Marvel ještě letos odhalí svou oficiální časovou osu – je tu trailer

Marvel ještě letos odhalí svou oficiální časovou osu – je tu trailer | Fandíme filmu
Marvel Studios
Konečně bude vnesený pořádek do toho, v jaké návaznosti se odehrávají jednotlivé marvelovské události.

Loni bylo ohlášeno, že Marvel po letech nejasností připravuje k vydání publikaci, která s definitivní platností udělá pořádek v tom, jak jednotlivé situace jdou po sobě. Fanoušci se to snaží dlouhodobě rozklíčovat sami, ale občas se to nedaří. Knížka The Marvel Cinematic Universe: An Official Timeline (Oficiální časová osa filmového světa Marvelu).

Kniha vychází 24. října a na vydání teď upozorňuje trailer, který kombinuje záběry z filmů, vyjádření lidí z Marvelu a od autorů knihy. Ti uvádějí, že především šli zpátky ke zdroji a opakovaně sledovali jednotlivé snímky. Krom toho také měli k dispozici scénáře filmů a konzultace s Marvelem. Spolu s vydáním knihy to bude vůbec poprvé, kdy Marvel svou časovou osu oficiálně kodifikuje.

Autory jsou novinářka Rebecca Theodore-Vachon, autorka několika filmových encyklopedií Amy Ratcliffe a Anthony Breznican, filmový novinář a fanda tělem i duší. Podle jeho slov chystaná knížka neseřadila jen události z filmů a seriálů, ale také skutečnosti, které jsou v nich pouze zmíněné.

Díky posvěcení Marvelem můžeme věřit, že pro tuto chvíli možná publikace skutečně v historii Marvelu udělá pořádek a nějak se jí podaří objasnit i časově orientační detaily z filmů, o kterých už i přímo lidi z Marvelu stačili říct, že jsou jednoduše špatně (například úvodní nápis ze Spider-Mana: Homecomingu, který tvrdí, že se film odehrává „osm let po událostech prvních Avengers“, ačkoliv to vůbec nedává smysl vzhledem k tomu, kdy se odehrávají jednotlivé ostatní známé události filmového světa Marvelu.

Zůstává otázkou, jak dlouho pořádek nastolený chystanou knihou bude platit, než zase někdo udělá botu, která bude dosud ustanoveným skutečnostem protiřečit. Jestli by občas prostě nebylo lepší se snažit časovou osu udělat co nejméně konkrétní a zbytečně si tak neubírat tvůrčí svobodu…

Tady už je slíbený trailer pro chystanou knihu:

Podklady a foto: Marvel Studios

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest