Spider-Man: Bude přeci jen spojený s Venomem a dalšími spin-offy?

Spider-Man: Bude přeci jen spojený s Venomem a dalšími spin-offy? | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Producentka Amy Pascal se vytasila s pořádnou novinkou.

Asi nejvíce frustrujícím aspektem ohledně spider-manovských spin-offů od Sony, s postavami Venoma, Black Cat a Silver Sable, bylo pro řadu fanoušků to, že ve filmech o Spider-Manových záporácích neměl být samotný Spider-Man nikde k nalezení. Zpracovat jedny z jeho nejznámějších oponentů (a parťáků) samostatně a okrást o ně jeho nynější filmovou verzi u Marvelu, bylo pro skalní síťomily téměř jako zločin. Po dnešní novince můžu říct, že Spider-Manovi fanoušci odteď mohou spát o něco klidněji. Otázkou ještě je, o jak moc.

Amy Pascal, hlavní producentka Spider-Man Homecoming, všech budoucích spin-offů a jedna z nejdůležitějších osob při domlouvání sdílení Spideyho mezi Marvelem a Sony, byla při aktuálním rozhovoru na spin-offy Venom a Silver & Black dotázána, a svou odpovědí lehce překvapila. Dle jejích slov se budou oba dva filmy odehrávat ve stejném světě, který pro Petera Parkera právě teď vytvářejí v Marvelu. Dost možná v trošku jiných částech tohoto sdíleného vesmíru a ve svých vlastních lokacích, ale všechno bude navzájem propojené. A pokud by to někomu ještě pořád nestačilo, redaktor hned navázal otázkou, zda by se mohl v některém z těchto filmů ukázat Tom Holland jako Spider-Man, na což Amy odvětila, že šance tam určitě je.

Tak, zprávu máme za sebou, a nyní se pojďme podívat, jakou váhu můžeme producentčiným slovům vlastně dávat. Pascal totiž své prohlášení podala tak, že se dá vyložit několika možnými způsoby. Nikde totiž nezmínila, jestli budou filmy provázané s celým MCU, nebo jen a pouze se Spider-Manem. Ač se to zdá jako bizarní myšlenka, Sony si klidně může vystavět svůj vlastní vesmír, v němž využijí Toma Hollanda, ale s MCU ho nijak neprovázat. Zpráva je totiž v rozporu s mnoha předchozími prohlášeními od různých producentů, včetně Kevina Feigeho, muže zodpovědného za celý Marvel - Doteď se tvrdilo, že Venom a spol. s marvelovským vesmírem provázáni nebudou.

Dost možná mohou v uších dychtivých fandů slova Amy Pascal znamenat víc, než co znamenají ve skutečnosti. Sony možná opravdu hodlá pouze využít nynějšího marvelovského Spider-Mana jako odrazový bod pro vystavění svého vlastního vesmíru, který by s MCU neměl nic jiného společného. Také je velice nepravděpodobné, že by si Kevin Feige nechal svůj drahocenný vesmír okupovat filmy, nad kterými má zcela nulovou kontrolu. Amy navíc na závěr dodala, že Sony by určitě rádo “napodobilo úspěch Marvelu“, což opět zní, jako by se snažilo o vlastní projekt.

To tedy máme tu horší verzi, jaká je ale ta lepší? Amy také mohla myslet, že Venom a Silver and Black budou součástí MCU, jen okrajově. Představte si něco ve stylu marvelovských Netflix seriálů, sem tam odkaz k širšímu vesmíru, ale všechno funguje prakticky samostatně. Myslím, že tato verze by byla pro obě studia nejspíš nejvýhodnější, protože Sony by mělo prakticky volnou ruku, a pokud by tyto filmy dopadly jako katastrofy, Marvel by se od nich mohl velice lehce distancovat.

Když to tedy všechno shrneme, jedno se zdá být zřejmé. Venom a Silver & Black nějaké spojnice se Spider-Manem zřejmě mít budou, teď ještě počkat a zjistit, jak tyto spojnice budou velké a jestli se tu náhodou jen nedělá z komára velbloud. Přeci jen, producenti rádi říkají to, co fanoušci chtějí slyšet. Amyno prohlášení můžete slyšet v přiloženém videu a udělat si vlastní obrázek o tom, jak to vlastně celé myslela. Zajímavé je, že celou dobu vedle ní sedí přímo Kevin Feige, tak zkuste, jestli dokážete něco vyčíst i z jeho mlčenlivého obličeje.

Galerie: 3

Spider-Man: Bude přeci jen spojený s Venomem a dalšími spin-offy? | Fandíme filmu Spider-Man: Bude přeci jen spojený s Venomem a dalšími spin-offy? | Fandíme filmu Spider-Man: Bude přeci jen spojený s Venomem a dalšími spin-offy? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest