Monopoly: Společenská hra už zase míří do kina

Monopoly: Společenská hra už zase míří do kina | Fandíme filmu
Hasbro
Po úspěchu Barbie Hollywood žádnou hračku nebo hru nenechá bez povšimnutí.

Spolu s úspěchem Barbie (už brzy v kinech pokoří miliardové tržby) se živě diskutuje o tom, jaké všeliké hračky nebo hry se mohou dočkat zfilmování. Když o možných projektech dělal nedávno magazín The New Yorker velké resumé, kde se lidí z branže doptával, jaké mají nejrůznější hry a hračky vyhlídky, tak o hře Monopoly psal, že je adaptace mrtvá.

Jenže není. Nebo jinak: Je možné, že nikdy nedojde na verzi, kterou před lety připravoval Ridley Scott, nebo kteroukoliv další, jaké po něm připravovali například Tim Story nebo Andrew Niccol. Ale to ještě neznamená, že látka nebude zpracovaná v jiné podobě. Hračkářský gigant Hasbro aktuálně mění způsob, jakým hodlá připravovat filmy na motivy svých značek. Jedním z důležitých partnerů se stává studio Lionsgate, a když o nové spolupráci hovořil šéf Hasbra Chris Cocks, tak vysloveně řekl, že se na partnerství těší a to obzvlášť na společně připravovanou adaptaci hry Monopoly.

O projektu zatím nevíme vůbec nic dalšího. Monopoly jako takové jsou desková hra, jejíž kořeny sahají až na počátek minulého století. Hra je ekonomická, kdy hráči chodí figurkami po herním plánu, kupují si pozemky a vybírají od ostatních hráčů nájemné. Cílem je navzájem se zruinovat a zůstat jako poslední monopolní vlastník všeho. Hra nemá žádný příběh nebo mytologii, jen poměrně známou ikonografii (toho jak vypadají cínové hrací figurky, případně obrázky hracího plánu), které by asi šlo do snímku v nějaké podobě vpašovat. Ridley Scott chtěl před lety látku zpracovat jako podobenství o lakomství, kde hrdina propadne do snového světa vytvořeného na základě hry, ale těžko říct, zda v průběhu let mezi jednotlivými verzemi projektu panuje jakákoliv míra kontinuity, nebo se při každém dalším pokusu o zfilmování značky začne s vývojem znovu od nuly.

Foto - Hra Monopoly od společnosti Hasbro

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest