Marvel vynechá Comic-Con, svou pravidelnou přehlídku chystaných novinek

Marvel vynechá Comic-Con, svou pravidelnou přehlídku chystaných novinek | Fandíme filmu
Marvel Studios
Bojí se studio skandálu, nebo jen kvůli stávce scenáristů nemá co ukázat?

Pakliže vynecháme covidové roky, kdy měl Comic-Con v San Diegu hodně limitovanou podobu, Marvel Studios na akci od svého založení chyběly jen výjimečně. Loni se vrátily po covidové pauze a opět dokázaly přinést nejvýraznější panel celé přehlídky, který přinesl nejvíc novinek a velkých oznámení, stejně jako nejsilnější mediální pokrytí.

Letos, jak potvrzují hollywoodské zpravodaje, bude Marvel na své tradiční propagační zastávce chybět. Jako hlavní důvod jednotlivé magazíny uvádějí probíhající stávku scenáristů, která zastavila velkou část produkcí. Jenže ruku na srdce, tohle ten hlavní důvod nebude, studio i tak má k dispozici ohromné množství materiálu, které může prezentovat:

The Marvels jsou prakticky hotové, stejně tak druhá řada Lokiho, Echo a Iron Heart. Dost materiálu už bylo pořízeno pro Agathu: Coven of Chaos, Daredevila: Born Again a Wonder Mana. Řada záběrů bude v době Comic-Conu k dispozici z Deapdoola 3 a Captaina Ameriky 4. Pokud by se pohnul castingový proces, bylo by možné představit obsazení Bladea či Fantastické čtyřky, popřípadě odhalit jednotlivé postavy pro Thunderbolts a doplnit kalendář premiér pro roky 2025 a 2026.

Jako daleko vážnější důvod marvelovské pauzy tak působí hrozící stávka herců. Pokud by se hollywoodští herci skutečně připojili ke scenáristům, tak už by na Comic-Conu mohli jednotlivé filmy a série propagovat pouze režiséři. A slibovat dopředu něco, co je pak potenciálně třeba zrušit nebo výrazně zredukovat, není úplně šťastné. Z preventivních důvodů tedy asi skutečně má smysl, aby Marvel přehlídku letos vynechal.

Ještě jsou tu ale další potenciální důvody, proč studio letošek vynechává. V poslední době si užilo řadu skandálů. Za dost zvláštních okolností byla odejita Victoria Alonso, donedávna jedna z vedoucích manažerek celého studia. Tenoch Huerta a především Jonathan Majors čelí nařčením z násilného chování vůči ženám. Marvel možná nechce čelit nepříjemným otázkám. A také zatím vůbec není jasné, jak to s Majorsem dopadne. Přes léto jej čekají soudy. Studio přitom kolem jeho záporáka Kanga naplánovalo vystavět celou širší marvelovskou budoucnost. A není vyloučeno, že tyhle plány bude třeba zásadně zrevidovat, pokud by se Majors stal pro Hollywood či širší diváckou veřejnost nepřijatelným.

V Marvelu se tedy zřejmě daleko víc soustředí na reálné plánování svojí budoucnosti, než na její představování fanouškům… Jestli bude na Comic-Conu alespoň DC, to zatím nevíme. Magazín The Wrap pouze dodává, že chybět budou také Universal a HBO. Po mizerných covidových letech by se nám tak mohl rýsovat další slabý Comic-Con.

Titulní foto: Avengers: Endgame

Zdroj: The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest