Komentáře 6

HulkTomas | Fandíme filmu
HulkTomas | 2023-07-14 13:07:56 | 0 0
Já jsem za tenhle přístup rád protože je pravda že Marvel teď momentálně pokulhává jak s kvalitou scénáře tak triky některých filmů jsou horší a to má velký vliv na úbytek diváků. Pak jsou tu i jednotlivé problémy u filmů třeba Thora zprasil Taika protože mu studio věřilo po víceméně úspěšném třetím díle. Mom měl problém s motivací Wandy protože spousta lidí seriál neviděla tak nechápali co jí najednou cvaklo v hlavě no a Ant man tam byl opět slabší scénář a tryky také nic moc a hlavně problémy všech těch filmů je že je tam spousta odkazů na to co bude dál a potom to nesplní očekávání. A seriály když zredukuji na polovinu tak se taky nikdo zlobit nebude lepší 2 dobré seriály než 4 které stojí za prd
koty2201 | Fandíme filmu
koty2201 | 2023-07-14 11:45:03 | 0 0
Keď Bob Iger nastupoval, tak som si myslel, že pomôže Disneymu sa dostať do lepších časov. Ale teraz keď vidím, že len maže, ruší, odkladá, škrtá .... to mi nepríde ani trochu po vôli. A ešte keď tam má byť až do roku 2026, kedy už bude končiť 6. fáza MCU.
Mne nevadí taká záplava projektov. Aspoň sa mám na čo tešiť počas celého roka. Takže pre mňa sú 3 filmy a 3 až 4 seriály ročne k tomu, tak akurát. Ja by som to neredukoval tak, ako to vidí Iger. Pretože vo všeobecnosti za mňa nie je problém množstvo, ale kvalita.
pbd | Fandíme filmu
pbd | 2023-07-14 11:13:13 | 0 0
ukulelembo: Ta výmluva s kinem je celkem legit faktor. Jaké filmy lákají do kin v poslední době než se rozběhl Disney+ stream a další? Jenom očekávaná pokračování, unikátní záležitosti, remakes nebo velké franšízy. Spider-Verse, Top Gun: Maverick, Jurský svět, Star Wars, Furious 7, Avatar, Super-Mario Bros, Guardians 3. Disney předělávky. John Wick. Předtím? No Way Home, Bad Boys for Life.

Před covidem v 2019? Endgame, Lion King, Star Wars, Frozen 2, Toy Story 4, Captain Marvel, Far From Home, Aladdin. 2018? Black Panther, Infinity War, Incredibles 2, Jurský svět, Aquaman, Deadpool 2, Mission Impossible, Lion King

Reálně nebyl box office hit v kinech až na velké výjimky za posledních 3-5 let film, který by nebyl remake nebo sequel po X letech nebo pokračování franšízy. A to jsou "hity" dost často jen na papíře. Originální koncepty jako Elementals prostě nefičí. Občas se podaří filmům jako Get Out, Crazy Rich Asians, Bohemian Rhapsody etc., ale to se nestává tak často. Takže ano, dá se najít korelace mezi nástupem streamů a úbytku diváků těch samých studií v kinech. Ty faktory se nevylučují a méně lidí v kinech je taky pravda, a i proto, že během roku vyjde takový počet blockbuster filmů, že si lidi radši pustí většinu doma a nehorázné peníze dají jednou za čas za něco, co působí jako novelty. Lidi dnes půjdou spíše do kina na vizuálně či zvukově lákavé filmy, takže věci jako Oppenheimer, Arrival, Top Gun, i ta Barbie atd. jsou OK. Věci kde jde o kolektivní zážitek taky. "Běžná tvorba" tolik lidí už do kin jen tak nenaláká, zvlášť když je přesycený trh. Proč myslíš, že se všude teď cpou cameos a starší herci a couldhavebeen spojení jako ve Flash a No Way Home apod.? O umčo opravdu nešlo. Byl to spíš způsob, jak na nějaký čas nalákat lidi do kina. Ale už i ten multiverse je přešel a další filmy s tou samou myšlenkou a těmi samými situacemi a vtipy taky nebudou bůhvíjaké box office hity. Zase - čeho je moc, toho je moc. Já miluju Jackmana jako Wolverina, ale na Deadpoola se mi už teď do kina nechce. Captain Marvel a Brie Larson mám rád a taky se mi do kina na The Marvels nechce, protože kdo ví, co to bude za hovadina, když to vznikalo ještě pod starším režimem. Můžu si to pustit v neděli u oběda na streamu a zajít si radši na něco vizuálně zajímavého nebo nějaký dokument.
ukulelembo | Fandíme filmu
ukulelembo | 2023-07-13 23:26:32 | 2 0
Ta výmluva s kiny je pořád kouzelná. Zvlášť, když už bylo mockrát prokázáno jak to není pravda. Lidi do kina přijdou, když film bude stát za to. Iger ať už chce nebo ne, musí prostě dokončit co Chapek započal a společnost trochu pročistit. To pracovní prostředí je tam stejně jedovaté a neefektivní jako bylo ve WarnerMediích, než je Zaslav rozpustil. A tam už po nich zůstal prakticky neřešitelný 50 miliardový dluh. Iger musí jednat dokud ten jeho je pouze na nějakých 4 miliardách.
Pokud jde pak o to, jak se to dotkne jednotlivých studíí. Tak co se Marvelu týče, tam už jsme jistou čistku měli možnost vidět. Poklonkovala se Alonso, Perlmutter a pár dalších. Nyní se pak přepracovává prakticky všechno od druhé poloviny fáze 5 dále. A jak je řečeno už v článku, budou se víc hlídat rozpočty a směřování série. Osobně nečekám, že by se tam momentálně chystali nějaký další zásahy. Marvel i přes momentální neúspěchy je pořád tažná značka. Takže uvidíme, jestli momentální zásahy přinesou nějaké pozitivní výsledky.
Co se Lucasfilmu týče, ten přichází na holení nyní. A z toho co slyším, zásahy budou mnohonásobně drastičtější. Momentálně prý probíhají rozsáhlé inventury a údajně vyplouvají na povrch i různé nekalé produkční praktiky co studio v posledních letech praktikovalo. S ohledem pak, že pod vedením Kathleen Kennedy už vyhořeli prakticky všechny značky které studio mělo, nikdo příliš nečeká, že by se jí ještě dále prodlužovala smlouva. A pokud holka na Igera a spol. neví nějakou zásadní špínu, tak se s největší pravděpodobností nejpozději příští rok, kdy jí končí momentální smlouva, poroučí. A s ní možná i pár dalších lidí. Co bude dál, těžko říct. Spekuluje se i o variantě, že by se Iger nakonec mohl rozhodnout celý Lucasfilm raději prodat. Ta pracovní kultura je tam na opravdu bídné úrovni a Disney má momentálně na krku i jiné výraznější starosti, než dávat do pořádku celý Lucasfilm úplně od gruntu. Jasně, na jednu stranu se taková myšlenka může zdát lehce absurdní, ovšem na druhou stranu, tady to vypadá, že nějaký lehký rozpočtový a personální damage control nebude úplně stačit. Takže i z toho co slyším, bylo řečeno raději očekávat neočekávané. Nejbližší dny pravděpodobně mnohé napoví.
RobbDavis | Fandíme filmu
RobbDavis | 2023-07-13 21:45:17 | 0 0
Filmaři jsou kreativní celou dobu, ale tak nějak to po nich nebylo moc chtěno, že....
RobbDavis | Fandíme filmu
RobbDavis | 2023-07-13 21:45:14 | 0 0
Filmaři jsou kreativní celou dobu, ale tak nějak to po nich nebylo moc chtěno, že....kor u Myšáka

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest