Nebe a peklo: Denzel zachraňuje chlapce před vyděrači

Nebe a peklo: Denzel zachraňuje chlapce před vyděrači | Fandíme filmu
Universal Pictures
Denzel Washington se spojil se Spikem Lee, aby natočili remake klasiky od Akiry Kurosawy.

Denzel Washington umí střídat akční bijáky s oscarovými dramaty. Naposledy jsme jej viděli v Equalizerovi 3 a na cestě je Gladiátor 2, kde dostal jednu z vedlejších úloh. Už čtyřikrát za svoji kariéru spolupracoval s neméně věhlasným režisérem, Spikem Lee. Natočili společně Mý lepší blues, Nejlepšího hráče, Malcolma X a Spojence. Ten vznikl už před osmnácti lety, takže je nejvyšší čas, aby se staří parťáci znovu setkali.

Připravují společně vlastní reinterpretaci thrilleru Nebe a peklo (Tengoku to jigoku / High and Low) od legendárního Akiry Kurosawy. Původní snímek vznikl v roce 1963 a pojednává o velmi zapeklité situaci. Protagonistou je úspěšný manažer z obuvního průmyslu. Když se dostane na kariérní vrchol, stává se z něj zároveň terč vydírání. Dojde však k osudovému omylu. Namísto manažerova syna je unesený syn jeho šoféra. Teď zámožný muž stojí před morálním dilematem: Zda vykoupit malého chlapce, nebo své prostředky dál využívat k upevňování svojí kariérní pozice.

Není známo, jak blízko se Lee s Washingtonem hodlají původní zápletky držet. S Leem napsal scénář prakticky neznámý Alan Fox. Denzel se Spikem spolu chtěli točit už od loňského jara, ale projekt oddálily hollywoodské stávky a následné dokončování Gladiátora 2. Natáčení Nebe a pekla má začít už teď v březnu. Do kin film uvede prestižní společnost A24, následně snímek bude celosvětově k vidění na službě Apple TV+.

Titulní foto je ilustrační, Denzel Washington ve filmu Spojenec

Zdroj: Deadline

Nebe a peklo

26.11.1963 | Japonsko
Krimi, Drama, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu