Featherwood: Scarlett Johansson míří mezi vraždící zfetované nácky

Featherwood: Scarlett Johansson míří mezi vraždící zfetované nácky | Fandíme filmu
A24
Scarlett chystá ambiciózní skutečný příběh ženy, jež pomáhala i za vysokou cenu rozkládat zevnitř nebezpečný gang.

Nejen akčními velkofilmy je Scarlett Johansson živa. Občas má chuť na hereckou výzvu. Jen v posledních letech vzpomeňte na Králíčka Jojo, Manželskou historii nebo Pod kůží. O chystaná novince Featherwood se proslýchá, že by mohla mít oscarové ambice.

Featherwood je slangový výraz, jímž se označují bělošské rasistky, často v prostředí gangů a věznic, takové, které se veřejně hlásí ke své údajné nadřazenosti. Carol Blevins byla jednou takovou featherwood, zároveň byla označována jako árijská princezna, jeden z členů rasistického gangu ji považoval za svůj majetek a byla závislá na heroinu.

Blevins se během náročného šestiletého vyšetřování stala jednou z nejdůležitějších informátorek FBI, v případu stíhání neonacistického gangu „Texaské árijské bratrstvo“, který vraždil a obchodoval s drogami. Carol žila společně s gangem, snažila si pro FBI zapamatovat potřebné detaily, zabránila několika vraždám, překazila několik loupeží a pomohla před soudem usvědčit třináct členů gangu. To vše si na ní nicméně vybralo krutou daň, jizvy na těle i na duchu. Od vyšetřování jí neustále hrozí, že se jí Texaské árijské bratrstvo pomstí.

Film vychází ze série článků, v níž skutečné události popsal novinář a držitel prestižní Pulitzerovy ceny, Scott Farwell. Snímek režíruje Andrea Arnold (Red Road, Fish Tank, American Honey, Sedmilhářky). Scénář napsal Ned Benson, podepsaný pod Zmizení Eleanor Rigbyové. S Johansson už spolupracoval na Black Widow.

Scarlett Johansson ve filmu Pod kůží

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu