28 let poté: Cillian Murphy se může vrátit v pokračování zombie klasiky

28 let poté: Cillian Murphy se může vrátit v pokračování zombie klasiky | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Horký oscarový adept z Oppenheimera se znovu podívá na zoubek infikovaným, kteří míří zpátky do kin.

Začátkem ledna jsme vás informovali o tom, že se připravuje film 28 let poté (28 Years Later), pokračování 28 dní poté, dnes již klasického zombie thrilleru Dannyho Boylea. Tehdy ještě nebylo jasné, kdo projekt zaštítí, avšak čerstvě se dozvídáme, že se produkce domluvila se studiem Sony. Ve hře byly i streamovací služby, avšak pro tvůrce prý bylo důležité uvedení pokračování do kin.

Zajímavou zmínkou nové zprávy je, že se vrací Cillian Murphy, který je aktuálně horkým zbožím díky nominaci na Oscara za hlavní roli ve filmu Oppenheimer. Murphy se jednoznačně bude na chystaném filmu podílet jako výkonný producent, ale vyloučeno není ani to, že si v sérii znovu zahraje, ačkoliv tuhle informaci zatím filmaři tají. V prvním snímku z roku 2002 vystupoval Murphy jako hlavní hrdina, kurýr Jim, který se probudí z kómatu do zcela liduprázdného Londýna, odkud veškeré obyvatelstvo vyštvaly hordy extrémně agresivních nakažených, které virus proměňuje v něco jako zombie.

V plánu je celá nová trilogie filmů se středně velkými rozpočty. Ty se udávají ve výši 60-75 milionů dolarů na kus. Celou trilogii, nebo přinejmenším její první dvě části píše Alex Garland, autor původního filmu, který je podepsaný také pod Devs, Dredda nebo Ex Machinu. První film nové trilogie natočí původní režisér Danny Boyle (Trainspotting, Pláž, Milionář z chatrče), pokračování po něm převezme někdo další.

28 dní poté byl postapokalyptický zombie horror Dannyho Boylea, který vznikl v roce 2002 a odehrával se teprve necelý měsíc po propuknutí "zombie" epidemie. Děj byl zasazený do Británie, kde skupinka přeživších postupně utíkala před nebezpečím až na odříznutý venkov. V závěru filmu zombie začaly umírat hladem a do Británie přilétaly síly NATO. V pokračování 28 týdnů poté se lidé pod vojenskou ochranou snažili znovu osídlit vyčištěné oblasti Británie, avšak kvůli chybě se nákaza opět začala šířit a lidé umírali. V závěru snímku se nákaza rozšířila do kontinentální Evropy.

Titulní foto je ilustrační, z původního filmu

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 4

28 let poté: Cillian Murphy se může vrátit v pokračování zombie klasiky | Fandíme filmu 28 let poté: Cillian Murphy se může vrátit v pokračování zombie klasiky | Fandíme filmu 28 let poté: Cillian Murphy se může vrátit v pokračování zombie klasiky | Fandíme filmu 28 let poté: Cillian Murphy se může vrátit v pokračování zombie klasiky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu