Vin Diesel byl obviněný ze sexuálního napadení

Vin Diesel byl obviněný ze sexuálního napadení | Fandíme filmu
Universal Pictures
Obvinění čelí také Dieselova sestra a jejich společná produkční firma. K útoku mělo dojít při natáčení Rychle a zběsile 5.

Asta Jonasson v Los Angeles podala žalobu na Vina Diesela, jeho sestru Samanthu Vincet a jejich produkční firmu One Race Films. Johansson obvinila Diesela ze sexuálního napadení a celou společnost z toho, jak se situací naložila a jaké obecně vytvářela pracovní podmínky.

Asta Jonsson krátce po dokončení studií nastoupila v roce 2010 do produkční filmové společnosti One Race. V Atlantě, kde se natáčel snímek Rychle a zběsile 5 (Fast Five), sloužila jako asistentka Vina Diesela. V září 2010 po večírku opustili postupně hosté hercovo apartmá, až v něm zůstala pouze asistentka. Diesel vůči ní začal sexuálně vystupovat, ona jej opakovaně odmítala. Proti její vůli ji líbal, osahával. Nakonec ji přitlačil ke zdi, držel ji a masturboval. Jonsson se během celé události bála o svou bezpečnost.

Jen několik hodin po incidentu Astě podle její výpovědi zavolala šéfka One Race Films a Dieselova sestra Samantha Vincent a ukončila její pracovní kontrakt. Asistentka to vnímala tak, že přestala mít pro Diesela hodnotu, a že práci by si udržela pouze tehdy, pokud by byla ochotná poskytnout herci své tělo dle jeho libosti. Několik dní předtím dělal Astě jeden z jejích nadřízených z One Race Films sexuální návrhy, před kterými utekla. Už předtím v práci zažívala diskriminaci na základě pohlaví, nepřátelské prostředí a emocionální šikanu.

Poté, co jí byla bez jakéhokoliv jejího prohřešku ukončena pracovní smlouva, se dočkala odplaty a snahy produkce celou věc ututlat. Následovaly pocity ponížení, zpochybňování sebe samé a psychické potíže. Asistentka se bála promluvit kvůli přísné smlouvě o mlčenlivosti, kterou musela při nástupu do práce podepsat, a jejíž porušení by ji mohlo uvrhnout do neřešitelných doživotních dluhů. Zhruba před rokem byla ale v Kalifornii vydán tzv. Speak Out Act, tedy zákon, který v rámci vyšetřování sexuálních zločinů dovoluje obětem mlčenlivost beztrestně prolomit.

Následně Asta Jonasson sebrala odvahu a rozhodla se k podání žaloby. Na soudní podání jako první upozornil magazín Vanity Fair. Nikdo z obviněných zatím neposkytl médiím žádné vyjádření.

Titulní foto: Vin Diesel ve filmu Rychle a zběsile 5

Zdroje: Vanity Fair, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu