Avatar 3 po ukončení hollywoodských stávek drží svůj termín

Avatar 3 po ukončení hollywoodských stávek drží svůj termín | Fandíme filmu
20th Century Studios
Výroba triků pro příští modrý film je opravdu náročná.

V létě byl už asi posté odložený termín premiéry Avatara 3. To už vlastně ani není žádná novinka, protože se další pokračování série odsouvají prakticky pořád. Jako něco nového tak téměř působí zpráva, že aktuálně naplánovaný termín drží.

Režisér James Cameron pohovořil pro novozélandské 1News, kde se obecně bavil o natáčení filmů a filmovém průmyslu na ostrovech. Řeč ale přišla také na Avatara 3, o němž režisér řekl, že aktuálně se stále počítá s uvedením na Vánoce 2025. Do té doby na tvůrce čekají hektické dva roky postprodukce.

Dva roky na první pohled působí jako spousta času, ale po půlroce stávek vlastně nebylo v Hollywoodu nic jisté. Odkládaly se pozastavené projekty, které následně posouvaly celý termínový kalendář, tedy i snímky, které stávkováním přímo zasaženy nebyly. Vedle přesunů v harmonogramu ovlivňují celé odvětví také trikové firmy, které spolu s návratem hollywoodu do práce budou extrémně zahlcené, což nadále může ovlivňovat, do kdy se jaký projekt podaří dokončit.

Avatar je série, která z velké části vzniká před zeleným pozadím. Herci předvádějí své výkony do prázdna, či jen se strohými kulisami/rekvizitami a finální vizuální podobu dostane mimozemská krajina až v postprodukci, od počítačových kouzelníků. Druhý díl ságy otevřel širší svět. Seznámil nás s další kulturou Pandory a s širší rodinou Jakea a Neytiri. V následujícím snímku budou nevyhnutelně pokračovat střety mezi pozemšťany a obyvateli Pandory.

Foto je ilustrační, Avatar 2

Zdroj: 1News

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu