Blade: Nové zpracování upířího zabijáka bude mládeži nepřístupné

Blade: Nové zpracování upířího zabijáka bude mládeži nepřístupné | Fandíme filmu
New Line Cinema
Marvel nechce točit verzi Bladea pro děti. Předchozí režisér si uvědomil, že se studiem raději nechce spolupracovat.

U Marvelu jsme zvyklí, že všechny jeho filmy a seriály jsou přístupné pro celou rodinu. To se teď mění. Už příští rok uvidíme mládeži nepřístupnou sérii Echo, která hodlá kráčet ve stopách krvavých Marvel seriálů z Netflixu, jako jsou Daredevil či Punisher. Delší dobu už víme, že mládeži nepřístupný bude Deadpool 3, který bude nadále pokračovat ve sprostém stylu, jaký nastolily první dva Deadpoolovy filmy.

Třetím do party se stane Blade. Prozradil to režisér Yann Demange. Ten pohovořil s magazínem Deadline o svém novém krátkém snímku Dammi a řeč přišla i na Deadpoola. U některých filmů se chce režisér víc otevřít, být při vyprávění osobnější a zranitelnější. Blade ale bude hlavně zábava. A prý především díky Mahershalovi Alimu v hlavní roli. Ali podle Demange dovede vystupovat důstojně, s noblesou, ale zároveň pod povrchem bublá něco divokého. Yann to hodlá odšpuntovat a vychrstnout přímo na plátno. Blade v Aliho podání bude drsný a nemilosrdný, a tak je podle režiséra nesmírně důležité, že mu studio dovolilo natočit film jako mládeži nepřístupný.

S tím, co Marvel dovolí nebo nedovolí, to nevidí tak žhavě režisér Albert Hughes (Z pekla, Continental, Kniha přežití). Ten v podcastu Happy Sad Confused prozradil, že už byl na půl cesty k tomu, aby se natáčení Bladea ujal sám. Prošel si docela dlouhým přípravným procesem, lidé z Marvelu mu byli sympatičtí, ale po čase pochopil, že by ho studio nenechalo natočit film po svém. V Marvelu vás podle Alberta nenajímají proto, že se jim líbí vaše vize, ale abyste zrealizovali tu jejich. Kdyby měl být takhle pod dohledem, tak by se podle svých slov zbláznil. Tak se raději příležitost vzdal. Dle jeho názoru je práce pro Marvel vhodná pro začínající filmaře, kteří si potřebují vysloužit ostruhy. Domnívá se však, že zkušení režiséři s vlastní vizí nemají důvod k tomu, proč by měli chtít s Marvelem pracovat.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2019 byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Poslední verzi scénáře má psát Michael Green. Aktuálním režisérem je Yann Demange. Datum premiéry je stanoveno na 13. února 2025.

Titulní foto je ilustrační, ze staršího Bladea

Zdroje: Deadline, Happy Sad Confused

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu