Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda

Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda | Fandíme filmu
Toho
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nový Godzilla je hit. Technologicky bylo možné film zrealizovat až v současnosti.

Stále je vysoce pravděpodobné, že monster filmu Godzilla -1.0 (Godzilla Minus One) u nás bude k vidění jen díky zahraničnímu uvedení do digitální distribuce. V těchto dnech nicméně novinka vstupuje do kin v domovském Japonsku, kde se instantně stává hitem. Při pátečním uvedení snímek na dálném východě utržil 3 miliony dolarů, což je nejlepší premiérový den, jaký v zemi zaznamenal libovolný Godzilla film. Už v posledním příspěvku jsme mluvili o tom, že novinářské ohlasy jsou pozitivní a od té doby kladných reakcí jen přibylo.

Znovu mi nezbývá než zopakovat, že čeští fanoušci monster a destrukce si budou muset na Godzilla -1.0 ještě počkat, nicméně prozatím je tu alespoň nový trailer. Marketingový tým chytře Godzillu s každou další upoutávkou víc a víc poodhaluje. V té první prakticky nebyl vidět, to se postupně změnilo a momentálně už se velký šupináč prohání nejnovější upoutávkou v plné parádě. Krom toho, že před Godzillou utíkají vyděšení civilisté, tak také můžeme vidět, jakými způsoby se mu pokouší postavit armáda.

V ukázkách film vypadá více než slušně, zvlášť k přihlédnutím ke skutečnosti, že dle dostupných informací natáčení stálo asi 15 až 16 milionů dolarů. Na tom je vidět, jak doba rychle postupuje kupředu a vizuální efekty jsou stále dostupnější. Režisér Takashi Yamazaki nedávno prozradil, že nabídku na natočení snímku nejprve odmítl, protože jeho tým nebyl schopný „Minus One“ technologicky zrealizovat. Teprve, když viděl snímek Shin Godzilla (z roku 2016), tak začal věřit tomu, že by mohlo být možné přivést vlastní vizi k životu. K tomu lze dodat, že potřebné technologie už jsou k dispozici desítky let, nicméně v současnosti už jsou dostupné i těm štábům, které nemají po kapsách stamilionové americké rozpočty.

Pusťte si trailer a koukněte dolů do galerie na nejnovější obrázky.

Děj filmu Godzilla: Minus One (Godzilla: Minus jedna) je zasazen do období po druhé světové válce, kdy je Japonsko na dně. Ve fiktivním světě chystaného snímku se země nevzchopila, ale padla ještě hlouběji – z nuly zamířila na minus jedna. Z jaderného spadu Nagasaki a Hirošimy povstává obří ještěr, Godzilla. Monstrum zaútočí pouhé týdny po skončení války a už tak zbídačenou zemi srazí ještě víc do kolen. Dokážou lidé zničení válkou přežít? Nebo se dokonce postavit na odpor? Snímek není navázaný na žádnou dosavadní kontinuitu, jde o zcela samostatný příběh s Godzillou.

V hlavních rolích vystupují Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando a Kuranosuke Sasaki. Film natočil Takashi Yamazaki a japonská premiéra je stanovena na 3. listopadu 2023. Zatím nevíme, kdy by Godzilla: Minus One mohl být k vidění u nás. Upoutávky jsou přiložené kolem textu, Godzillu si můžete prohlédnout také na fotkách dole v galerii.

Foto: Toho

Zdroje: Deadline, C Pop, Toho Kingdom

Galerie: 7

Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda | Fandíme filmu Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda | Fandíme filmu Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda | Fandíme filmu Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda | Fandíme filmu Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda | Fandíme filmu Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda | Fandíme filmu Godzilla -1.0: V novém traileru se proti ještěrovi staví armáda | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu