Highlander: „John Wick s mečem“ je konečně v přípravě

Highlander: „John Wick s mečem“ je konečně v přípravě | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Po konci v Zaklínači se Henry Cavill vrací k meči ve vysokorozpočtovém velkofilmu.

od roku 2011 píšeme o tom, že Highlander dostane nové zpracování. Od roku 2016 je k projektu připojený režisér Chad Stahelski. Dva roky je do hlavní role obsazený Henry Cavill. Teprve teď se však snímek konečně blíží k vlastnímu natáčení. Po letech příprav a námětů se podařilo přesvědčit společnost Lionsgate, aby projekt zafinancovala. Můžeme spekulovat o tom, že vliv mohou mít dobré vztahy se Stahelskim, na jehož sérii John Wick studio vydělává miliony.

Dle aktuálních informací má jít o velkolepou akční fantasy, s rozpočtem přes 100 milionů dolarů. Samotný Stahelski popisuje snímek jako „Johna Wicka s meči“. V rámci Wicka si Stahelski s postupem let zkoušel stále větší a větší měřítko, kdy zatím poslední „čtyřka“ stála právě sto milionů. Krom výtvarně pohledných záběrů je Stahelski známý především pro akční scény, v nichž se snoubí brutalita a ladná a komplexní choreografie. V sérii už jsme viděli souboje s katanami, nicméně těžké meče ze série Highlander, to bude něco výrazně jiného. Jistou představu můžeme mít ze seriálu Zaklínač, kde se Cavill také mečem oháněl se slušnou vervou a v nápaditých choreografiích. Lze však doufat, že akční autor Stahelskiho formátu vezme souboje s těžkými meči ještě o úroveň výš.

Pakliže skončí hollywoodská scenáristická stávka, má se začít točit v příštím roce. To by znamenalo premiéru snad už v roce 2025. Stahelski měl v plánu natočit celou trilogii, ale nevíme, zda je to v danou chvíli stále aktuální. Chad patří mezi producenty snímku, spolu například s Nealem H. Moritzem, jenž stojí za sérií Rychle a zběsile. Přípravy nového snímku prapůvodně inicioval Peter S. Davis, producent prapůvodního Highlandera z roku 1986. Poslední verzi scénáře pro chystanou novinku napsal Mike Finch.

Původní Highlander je fantasy z osmdesátých let, která pojednává o letitém souboji nestárnoucích šermířů, kteří se napříč dějinami snaží zabít jeden druhého a získat tak absolutní vědění a nadpřirozenou moc, jež připadne poslednímu přeživšímu. Úvodní film s Christopherem Lambertem a Seanem Connerym získal na popularitě a dal vzniknout řadě slabých pokračování a odvozeným televizním seriálům.

Titulní foto je ilustrační: Původní Highlander

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Highlander: „John Wick s mečem“ je konečně v přípravě | Fandíme filmu Highlander: „John Wick s mečem“ je konečně v přípravě | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu