Night Has Fallen: Spory o miliony jsou urovnány, může se točit

Night Has Fallen: Spory o miliony jsou urovnány, může se točit | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 1 obrázek
Gerard Butler se soudil o nevyplacené miliony, které mu náležely po úspěch Pádu Bílého domu. Vznikne nová trilogie?

Akční série „Pád“ možná není John Wick nebo Rychle a zběsile, ale pořád jde o akční sérii úspěšnou. Kdyby tomu tak nebylo, nevznikly by tří díly, nebyl by v přípravě čtvrtý a nebyl by v přípravě seriálový spin-off. Jenže podle právníků Gerarda Butlera (představitele hlavní role a jednoho z producentů) společnosti Nu Image a Millenium Media zisky záměrně ve výkazech podhodnocovaly.

Konkrétně je řeč o snímku Pád Bílého domu (Olympus Has Fallen) z roku 2013. Butler měl mít podle svých kontraktů kromě pevné výplaty nárok také na 6% amerických tržeb, 2% tržeb ze zbytku světa a 10% z čistého zisku. Zmíněné společnosti měly údajně prostřednictvím zákulisních dohod s distributory docílit toho, že byly příjmy (a zisk) filmu reportovány jako výrazně nižší, než bylo skutečně pravdou. Díky tomu si někteří manažeři přišli na větší peníze a Butlerovi se naopak mohlo vyplatit méně. Podle Gerarda dokonce o 10 milionů méně. Právníci pohrozili soudním řízením, společnosti se jim chtěly vyhnout, a tak se nakonec domluvily s Butlerem na mimosoudním vyrovnání.

Teď, když má Gerard v kapse peníze, jež mu podle jeho tvrzení byly dlužny, by už nic nemělo bránit natáčení dalšího filmu série, jenž je známý jako Night Has Fallen (zhruba „Padla noc“). Snímek byl ohlášený už v roce 2019. Od té doby tu však byla pandemie COVIDu a právě spor. Teď pro změnu Hollywood zmrazila stávka herců, ale jakmile bude vyřešena, mohl by Butler nastoupit opět před kameru.

O snímku zatím víme tolik, že se v něm opět vrátí Butler jako speciální agent Mike Banning. Night Has Fallen připravuje opět režisér Ric Roman Waughn, jenž natočil „trojku“. Scénář s ním píše Robert Mark Kamen, jenž se taktéž podílel na předchozím Pádu anděla. Jeden čas se hovořilo o tom, že by mohla vzniknout rovnou celá druhá trilogie, nicméně producent Les Weldon v rozhovoru pro Collider uvedl, že takovou možnost sice nevylučuje, nicméně standardně podle něj platí, že každý jeden film série musí v kinech uspět, aby bylo možné hovořit o jakémkoliv dalším.

Zdroje: The Hollywood Reporter, Collider

Pád Bílého domu

18.03.2013 | USA
Akční, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Night Has Fallen: Spory o miliony jsou urovnány, může se točit | Fandíme filmu Night Has Fallen: Spory o miliony jsou urovnány, může se točit | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu