X-Men: Přípravy příštího příběhu komiksových mutantů začínají

X-Men: Přípravy příštího příběhu komiksových mutantů začínají | Fandíme filmu
20th Century Fox
Hollywoodská stávka scenáristů končí a tak někdo může sednout k psacímu stroji a představit nástupce Hugha Jackma či Iana McKellena.

Hollywoodská studia dál jednají o podmínkách kolektivní smlouvy s herci, ale zdá se, že se scenáristy se podařilo dohodnout. Několik měsíců trvající stávka se chýlí ke konci. Po delší době se tak opět začíná jednat o větších projektech a filmové zpravodaje s kontakty v zákulisí jsou celé žhavé přinést čerstvé novinky, i když se toho zatím ví málo.

Noví X-Meni od Marvelu jsou nicméně tak velkým projektem, že i sebemenší info budí pozornost. Renomovaný magazín Deadline patří mezi ty vůbec největší a nejspolehlivější zdroje hollywoodských aktualit. Podle informací magazínu se Marvel během podzimu začne postupně scházet se scenáristy, kteří dostanou příležitost studiu přednést, jak by X-Meny zpracovali. Předpokládá se, že scenárista by měl být vybraný někdy začátkem příštího roku.

Takový termín jen dál potvrzuje spekulace, podle nichž příští X-Men film uvidíme až po Avengers: Secret Wars, tedy snímku, jenž by měl uzavřít aktuální kapitolu marvelovských příběhů. Secret Wars mají v tuhle chvíli premiéru oznámenou na květen 2027. X-Men na první pohled působí jako vlajkový titul, který může zvládnout být tou největší marvelovkou, jakou studio v daném roce vypustí. V tom případě nejde vyloučit, že příští X-Meny uvidíme nejdříve v roce 2028.

Licenci na značku X-Men dlouhou dobu drželo studio 20th Century Fox. To od roku 2000 stačilo vyrobit celkem 13 více či méně provázaných xmenovských filmů. Vedle hlavní série jsme poznali mladší verze ústředních postav, Wolverina, Deadpoola a ještě Nové mutanty. V roce 2019 studio Fox koupil Disney, který předal správu xmenovských postav Marvel Studios. Ta se rozhodla mutanty odložit na později a prozatím řešit svoje již dříve naplánované projekty.

Čas od času se v rámci marvelovských titulů objevila nějaká drobná narážka, která odkazovala ke starším filmům. V sérii WandaVision se objevil v roli falešného Quicksilvera Evan Peters, jenž roli ztvárnil v předchozích X-Men filmech. V Doctoru Strangeovi 2 se v alternativní realitě ukázal Patrick Stewart jako varianta Profesora X. A oznámený je film s Deadpoolem a Wolverinem, kde role opět ztvární Ryan Reynolds a Hugh Jackman. Prozatím jde ale pouze o určité ozvěny toho, co kdysi bylo. Skutečně noví X-Meni, vlastní pro provázaný filmový svět Marvel Cinematic Universe, budou představeni právě až v nově chystaném X-Men filmu, jenž teď začal hledat scenáristy.

Titulní foto je ilustrační - Starší X-Meni

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu