Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo

Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo | Fandíme filmu
Shudder
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nový horor přináší zfilmování internetové hry, která má mačkáním tlačítek výtahu otevřít brány pekelné.

Výtahová hra je internetový je urban mýtus, potažmo fenomén různých internetových fór. V zásadě jde o neškodnou mrazivou zábavu, na zhruba podobné úrovni, jako když vás někdo hecuje k tomu, abyste v noci vysedávali sami na hřbitově. Podle pověry namačkáním „správné“ kombinace tlačítek ve výtahu otevřete portál do světa zla. Samozřejmě je to nesmysl, ale pokud je ve vás jen špetka pověrčivosti, tak se nejspíš preventivně danou kombinaci tlačítek nikdy namačkat neodvážíte.

Aktuálně fenomén zpracovává hororový snímek nazvaný jednoduše Elevator Game. Jeho hlavním hrdinou je zakřiknutý teenager Ryan, který se připojí ke skupince starších bývalých spolužáků, kteří v internetovém pořadu vyvracejí urban mýty. Ryan ale má tajemství. Před několika měsíci zmizela jeho sestra a Ryan se domnívá, že za to může jeho parta a právě výtahová hra. Podle hry máte jezdit výtahem po předem stanoveným patrech, až se vám nakonec zjeví strašidlo známé jako „žena z pátého patra“. Ryan se snaží vypátrat, co se s jeho sestrou stalo, a tak skupinu přesvědčí, aby výtahovou hru hrála ještě jednou. To však může mít naprosto děsivé následky.

V hlavních rolích vystupují Megan Best, Adam Hurtig, Bradley Sawatzky, Gino Anania, Verity Marks, Madison MacIsaac nebo Alec Carlos. Snímek natočila Rebekah McKendry. Ta je zodpovědná za nedávnou ujetost Glorious, která sklidila spoustu chvály, leč Elevator Game už tak dobrá hodnocení nemá. Většina recenzí hovoří o tom, že je snímek dost průměrný a zapomenutelný horůrek, který premisu nedokáže patřičně vyždímat. Nicméně si pusťte trailer a uvidíte sami, zda vás film láká nebo ne. Čerstvě dorazil na hororovou online službu Shudder.

První zmínky o výtahové hře se datují přinejmenším do roku 2008 a fenomén pravděpodobně pochází z Japonska. Duchařský urban mýtus praví, že když ve výškové budově v přesném pořadí navolíte ve výtahu výběr pater, převeze vás kabina do temného paralelního světa, kde číhá smrtící nebezpečí. Na internetu začala být před lety hra spojována s nešťastným osudem Elisy Lam, jejíž úmrtí v hotelu Cecil přibližuje Netflix dokument Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil.

Podklady a foto: Shudder

Galerie: 7

Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo | Fandíme filmu Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo | Fandíme filmu Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo | Fandíme filmu Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo | Fandíme filmu Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo | Fandíme filmu Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo | Fandíme filmu Elevator Game: Podle pověry lze ve výtahu probudit smrtící zlo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu