Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání

Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Po úspěchu Zrodila se hvězda natočil Cooper další film ze světa hudby. Pusťte si trailer.

Chcete točit černobílý film? Běžte na Netflix. Tak by se dal shrnout jeden z průvodních jevů trendu posledních let, kdy výrazní filmaři točí raději pro streamovací platformy, než pro kina. Dostanou vyšší rozpočet, nikdo jim nekecá do práce a především je nákladný projekt realizován, ačkoliv v něm tradiční studia neviděla dostatečný komerční potenciál. Takhle jsme tu měli Romu od Alfonsa Cuarona, Manka od Davida Finchera, Blondýnku od Andrew Dominika. Všechno monumentální autorská díla, která jsou zároveň pro širší veřejnost více či méně nestravitelná a autoři při jejich realizaci mysleli primárně na naplnění svých tvůrčích ambicí.

Spadl do podobných kolejí i Maestro? To je nový film Bradleyho Coopera, který se jako režisér skvěle uvedl hudebním filmem Zrodila se hvězda, s Lady Gaga v hlavní roli. Jako svůj druhý snímek si zvolil životopis skladatele Leonarda Bernsteina. Jistě šlo o výraznou a důležitou osobnost hudební historie, ale opět si hned zpočátku můžeme klást otázku, zda jde o látku, kde má šanci zaujmout širší publikum. Jak sami vidíte, podstatná část snímku je navíc ztvárněna černobíle, ve „čtvercovém“ obrazovém formátu.

Snímek slibuje zachytit vztah Bernsteina s jeho životní partnerkou, herečkou Felicií Montealegre Cohn Bernstein. Samotného „maestra“ ztvárnil sám Cooper, který chvílemi prochází docela výraznou fyzickou proměnou. Felicii ztvárnil Carey Mulligan. V dalších rolích vystupují Matt Bomer, Maya Hawke, Sarah Silverman, Josh Hamilton, Scott Ellis, Gideon Glick, Sam Nivola, Alexa Swinton a Miriam Shor. Scénář spolu s Cooperem napsal Josh Singer.

Slavnostní premiéra proběhne v září na festivalu v Benátkách, v listopadu bude snímek nasazený na krátkou dobu do kin, aby se mohl ucházet o Oscary. Na Netflixu bude film k vidění od 20. prosince.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 8

Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu Maestro: Bradley Cooper se v nové roli změnil k nepoznání | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu