The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku

The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Alternativní Drákula dorazil po 20 letech, ale navzdory veškeré snaze nejspíš narazí.

The Last Voyage of the Demeter působí jako velmi dobrý příklad toho, že nikdo nechce natočit špatný film. Ano, někdy se může stát, že filmař vezme čistě pracovní zakázku, do které nedá celé srdce. Ale pořád chce odvést dobrou práci. Protože do projektu investoval spoustu času a viděl na konci něco smysluplného, nebo si přinejmenším nepokazil reputaci.

V případě The Last Voyage of the Demeter to vypadá, že pro všechny zúčastněné snímek srdcovou záležitostí byl. Producent Brad Fischer v rozhovoru pro Movieweb prozradil, že scénář zakoupili už v roce 2002, kdy se do něj okamžitě zamilovali. A vydrželi s ním, ačkoliv se na první klapku čekalo celá desetiletí. Nadšením v níže přiloženém krátkém filmu o filmu srší Javier Botet, představitel samotného Drákuly. Botet je známý jako herec pod maskou celé řady nejrůznějších monster. Slavný upír však pro něj byl splněným přáním. Takže mu ani nevadilo, když musel vydržet dlouhé hodiny v maskérském křesle a pak pod silnou maskou trpět dlouhé hodiny.

A zapotil se i řemeslný tým vedoucího výpravy Edwarda Thomase. Ten vysvětluje, že interiéry lodi Demeter vyrostly v ateliéru v Berlíně, na pohyblivé základně, aby s podpalubím šlo patřičně houpat. Třeba bylo točit také výjevy z paluby. V obří nádrži na Maltě proto byla postava velká, stotunová replika historické plachetnice, 65 metrů dlouhá, 10 metrů široká. Na bouřlivém moři by asi loď dlouho nevydržela, ale v nádrži plavala spolehlivě.

Přes mnohaletý vývoj a investované nadšení všech zúčastněných nakonec bohužel snímek nezabodoval. Recenze jsou nevýrazné (agregátor Rotten Tomatoes dává průměrnou známku 5,6), kritici vesměs říkají něco v tom smyslu, že by film chtěl být Vetřelcem na moři, ale nikdy se Vetřelci nepřibližuje v jeho vypravěčské dokonalosti. Práce s napětím není dostatečně dotažená a The Last Voyage zkrátka likviduje jednu oběť a za druhou a tak nějak nikam nemíří. Podle finanční předpovědi za první víkend snímek utrží jen 6,5 milionu dolarů, takže ani publikum není na nové zpracování Drákuly moc zvědavé.

U nás bude The Last Voyage of the Demeter k vidění až na domácím videu, tak se kolem ještě můžete podívat na poslední upoutávky a udělat si vlastní představu o tom, jak na vás film vlastně působí.

Snímek vychází z kapitoly Kapitánův deník Stokerova románu a líčí děsivý příběh obchodní lodi Demeter, která je najatá k tomu, aby z Karpat do Londýna převezla padesát neoznačených dřevěných beden. Posádku postihne prokletý osud, když se pokouší přežít námořní plavbu. Každou noc námořníky pronásleduje nemilosrdná bytost, která je spolu s nimi na palubě. Když loď konečně dopluje do Anglie, je to už pouze zuhelnatělý vrak a po posádce není ani vidu ani slechu.

V hlavních rolích vystupují: Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, David Dastmalchian, Jon Jon Briones, Stefan Kapicic, Nikolai Nikolaeff a Javier Botet. Režisérem je André Øvredal, scnář napsali Bragi F. Schut, Stefan Ruzowitzky a Zak Olkewicz . Dautum premiéry je stanoveno na 11. srpna.

Foto: Universal Pictures

Zdroje: Universal Pictures, Movieweb I, II

Galerie: 8

The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu The Last Voyage of the Demeter: Filmaři postavili stotunovou loď a detailní masku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu