Nové DC filmy budou méně matoucí, méně propojené

Nové DC filmy budou méně matoucí, méně propojené | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Cílem nového vedení DC Studios je, aby nové filmy a seriály pochopil každý.

Na komiksové filmy chodí míň lidí, než dřív. Může to být tím, že se diváci nabažili, nekvalitou konkrétních titulů, špatně zvládnutým marketingem, nebo řadou dalších důvodů, které se vzájemně nevylučují a pravděpodobně kráčejí ruku v ruce. Na zájmu nejširšího publika nejspíš ale nepřidá ani to, že jsou jednotlivé filmy a seriály provázané.

„Laik“ vlastně ani neví, co je provázané s čím, ke kterému filmu potřebuje vědět něco dopředu, a ke kterému ne. Ve finále se tak může obávat, že prakticky u každé novinky hrozí, že mu něco unikne, pokud se dopředu nekoukne na další film nebo seriál. A to už působí spíš jako domácí úkol, než zábava. Pro skalní fandy je vysoká míra provázanosti zajímavým zpestřením, ale neplatí to prostě pro všechny diváky.

S tím, jak se blíží restart filmového světa DC, tak tenhle element do značné míry odpadne. Když noví šéfové DC Studios James Gunn a Peter Safran na začátku roku představovali svou vizi, tak zmiňovali, že filmy a seriály budou součástí širší příběhové kapitoly pojmenované Gods and Monsters (Bohové a monstra). Avšak s nějakou těsnou provázaností bychom asi počítat neměli.

V interview pro Vanity Fair Peter Safran řekl, že když si diváci budou chtít zajít kupříkladu na chystaného Supermana: Legacy nebo si pustit připravovaný seriál Creature Commandos, nemusí znát nic z toho, co vzniklo předtím. Cílem nových šéfů je „minimalizovat zmatení a maximalizovat zážitek.“ Hlavní jsou zkrátka jednotlivé příběhy a to, jestli samy o sobě dokážou dopřát ten nejlepší možný divácký zážitek. Pokud se má zároveň budovat nějaký širší svět, tak pouze v nějakém druhém plánu, bez tlačení na pilu. Dobrým příkladem by asi mohli být Gunnovi Strážci Galaxie 2, kteří se skutečně soustředili hlavně na odvyprávění samostatného příběhu a na širší svět Marvelu moc ohled nebrali.

Uvidíme, zda přístup zabere, nicméně v době, kdy sledujeme, jak se kvůli provázání světů musejí filmy při jakékoliv změně širšího plánu přetáčet či přestříhávat, jde minimálně o celkem praktické rozhodnutí.

Foto je ilustrační - The Flash

Zdroje: Vanity Fair

Galerie: 3

Nové DC filmy budou méně matoucí, méně propojené | Fandíme filmu Nové DC filmy budou méně matoucí, méně propojené | Fandíme filmu Nové DC filmy budou méně matoucí, méně propojené | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu